Estadio Mestalla er fotballaget Valencia CF sin fotballstadion, og det er her er de spiller sine hjemmekamper. Med en kapasitet på 55 000 sitteplasser er Estadio Mestalla en av de store stadionene i Spania, men selvfølgelig ikke så stor som Santiago Bernabeu og Camp Nou. Er man fotballinteressert og befinner seg i Valencia, så bør man absolutt besøke Estadio Mestalla for å ta og føle på stemningen under kampen.

Les også: Strender, paella og matmarkedet i Valencia

Estadio Mestalla er det femte største stadionet i Spania, og er kjent for sine bratte terrasser.  Mestalla ble innviet den 20. mai 1923 med en vennskapskamp mellom Valencia CF og Levante UD. Det var begynnelsen på en ny æra, og farvel til klubbens første hjem Algiros. I 1923 var det plass til 17 000 tilskuere på tribunene, men dette har blitt økt mye siden den gang.

I løpet av 1950-tallet opplevde Estadio Mestalla en stor utbygning. Etter utbyggingen kunne stadionet ta så mange som 45 500 tilskuere. Det skulle ikke vare så lenge, for en flom i 1957 ødela den flotte bygningen og banen. Banen ble bygd opp igjen, og åpnet på ny i 1959. Dette var begynnelsen på en ny æra for Estadio Mestalla. Det skulle bli et eventyr på Mestalla, og på 60-tallet kom flere internasjonale klubber til den spanske byen, Nottingham Forest var ett av disse lagene.

Mestalla hadde det spanske landslaget på besøk for første gang i 1925. Da Spania skulle kvalifisere seg til VM i 1982 var det Estadio Mestalla som skulle være hjemmebane for det spanske laget. Mestalla har vært setting for viktige internasjonale kamper, har hatt ni cupfinaler, og har også vært et midlertidig hjem for Levante UD. Mestalla var vertskap for finalen av Copa del Rey mellom Barcelona og Real Madrid både i 2011 og 2014.

Litt fakta om stadionanlegget Estadio Mestalla:

  • Åpnet: 20 mai 1923
  • Kapasitet: 53 000
  • Fullt navn: Mestalla, camp del Valencia
  • Tidligere navn: Estadio Luis Casanova (1969-1994)

Adresse til Estadio Mestalla i Valencia: Avenida Suecia s/n, 46010 – Valencia

Estadio Mestalla

Forfatter

Skriv en kommentar