Barcelona er av mange en storbyfavoritt, og med den koselige La Rambla (handlegaten) kan man utforske hver krink og krok i byen. Når det gjelder transportmuligheter i denne storbyen, så er metroen helt klart å foretrekke. Ellers er det godt utbygde bussruter, og taxier finner man overalt i Barcelona.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

Taxi i Barcelona

Taxi i Barcelona er forholdsvis rimelig, og fra La Rambla til flyplassen må man regne med å betale cirka 20 euro. Er man flere, så er kanskje dette den letteste måten å komme seg fra hotell og til flyplass. Mange velger et sentrumsnært hotell i Barcelona, og da betaler man altså ikke mer enn 20 euro for å komme seg dit med taxi. Man trenger ikke å booke en taxi på forhånd, da det som regel er mange taxier på vakt hele døgnet i Barcelona.

Det kan likevel være greit å bestille taxi til avreisen, og når man skal rekke flyet. Den enkleste måten er å kontakte resepsjonen på hotellet, og la de ta seg av taxibestillingen. Vær nøye med å oppgi riktig tidspunkt, så ordner hotellbetjeningen resten uten at du trenger å bekymre deg for noe.

Sjekk ut hoteller i Barcelona her. 

Metroen i Barcelona

Metroen eller t-banesystemet i Barcelona er godt utbygd og er en del av det offentlige transportsystemet i Barcelona. Metroen er en elektrisk jernbane som går under byen i sentrale strøk, og over bakken i utkanten av byen. Den totale lengden på metroen i Barcelona er 115 km, og den gjennomsnittlige avstanden mellom hver metrolinje er på så lite som 650 meter. Det er dermed med stor sannsynlighet at du finner en metrostasjon i nærheten av hvor du befinner deg.

Billettene du skaffer deg til metroen gjelder også til buss, lokaltog og trikk. Når du kjøper en billett til metroen gjelder den i 1 time og 15 minutter, og i mellomtiden kan du bytte over til for eksempel buss eller trikk. En billett til metroen koster 2,15 euro, så her kan man altså komme seg langt for en tjuer! Det er også mulig å kjøpe seg dagsbillett, billett for 10 reiser, månedskort, familiekort og ungdomskort. Dersom du ikke har gyldig billett og blir tatt for det må man ut med 100 euro, 50 dersom man betaler på stedet.

Buss i Barcelona

Egentlig har man ikke behov for å ta seg mye buss i Barcelona, men for enkelte strekninger kan det være greit. Trikk, metro og taxi dekker for det meste behovet. Likevel kan det være greit å prøve «hoppe på» bussene som tar deg rundt i byen. Bus Turistic er selskapet som står bak disse bussene, og det kan være greit for de som er i byen for første gang, og ønsker å se hva byen har å by på. Det er tre forskjellige ruter Bus Turistic tilbyr, hvor to av de går fra Placa de Catalunya, hvor den ene er nordgående og den andre sydgående.

Transport til flyplassen El Prat Airport

Skal man komme seg til å fra El Prat Airport som er flyplassen i Barcelona kan man ta buss, taxi og tog. Det er avganger hvert 15 minutt fra flyplassen og til Placa de Catalunya. Bussturen tar omtrent 45 minutter, og koster litt i underkant av 4 euro. Det beste alternativet er uansett å ta tog da det er både billigere og tar kortere tid. Reisetiden med tog fra El Prat Airport og til sentrum av Barcelona er på 25 minutter, og billetten koster bare 2,50 euro. Med taxi betaler man cirka 20 euro fra El Prat Airport og til Barcelona sentrum.

Buss

Forfatter

1 Kommenter

  1. Hei

    Reiser nedover til Barcelona om ikke alt for lenge og lurer litt på hovrdan prisene på taxi er. Jeg skjønner det slik at kollektivtilbudet er godt utbygd i Barcelona, så mulig vi ikke har behov for det heller. Vi lander på flyplassen i Barcelona, og hadde egentlig tenkt å ta taxi. En kan vel regne med at prisene på taxi i Barcelona er en god del lavere enn i Norge sikkert?

    Er det mulig å ta tog fra Barcelona til andre steder i Spania.

Skriv en kommentar