Er det noe spanjolene kan, så er det å bygge hoteller. Fine hoteller, og de finnes nesten over alt. Nede ved stranden, inne i byene og ute på landet. Og felles for dem alle er at de holder høy standard, og tilbyr et vell av tjenester. Noen mer luksuriøse enn andre.

Hvert år kåres de 25 beste hotellene i Spania, og i 2012 var det hotell Seaside Grand Hotel Residencia på Gran Canaria som gikk av med seieren. Det er det første hotellet på øya som har oppnådd denne statusen, og det med god grunn. Hotellet ligger eksklusivt til i en oase i Maspalomas og har fasiliteter som oppvarmet saltvannsbasseng, sauna, dampbad og fitnessavdeling, for å nevne noen av dem.

Ønsker man strandferie, men vil ikke bo på de overfylte turisthotellene er det mange muligheter for å slippe nettopp det. I Malaga kan man booke seg inn på Las Dunas Beach Hotel & Spa, som som navnet tilsier, ligger ved stranden og har eget spa. I tillegg har hotellet status som fem stjerners luksuhotell av meget høy standard, egen gourmetrestaurant med usjenert utsikt over havet samt egen bilpark til hotellgjestenes disposisjon. Luksusbiler, selvfølgelig.

Et av de bedre byhotellene ligger i sentrum av Barcelona og heter Hotel H10 Marina Barcelona. Dette hotellet har alt hva hjertet begjærer av overdådig luksus. Selvfølgelig finnes fasiliteter som wifi, satelitt-fjernsyn og minibar på rommet, men i tillegg har hotellet egen parkeringskjeller, eget spa, gourmetrestaurant og en skybar med svømmebasseng på toppen av den ti etasjer høye bygningen.

Har man ikke lyst til å feriere i storbyen, kan man alltids vurdere hotellet Parador De Siguenza, som opprinnelig er et slott fra 1200-tallet, nå ombygd til et svært moderne og luksuriøst hotell i byen Siguenza. Her kan man virkelig føle seg kongelig, både hva interiør og service angår.

Ikke alle liker å bare ligge og late seg i ferien, så hva passer da bedre enn å reise til Tenerife og Abama Golf and Spa Resort, hvor man som navnet tilsier, kan spille golf og nyte litt kroppslig velvære i hotellets spa-avdeling. Hotellet har en egen «club»-avdeling for de aller mest eksklusive, og alle rommene har utsikt over både golfbanen og Atlanterhavet.

I Spania finnes det med andre ord hoteller for selv de tykkeste lommebøker, og det finnes ingen grense oppad hva prisen angår. Felles for alle hotellene med betegnelsen luksushotell er at de strekker seg svært langt i å tilfredsstille ethvert ønske gjestene måtte be om, på ekte spansk manér.

 Noen luksuriøse hoteller i Spania

Hotel La Manga Club Principe Felipe

Hotel La Manga Club Principe Felipe er et luksuriøst golf resort i Cartagena i Murcia-regionen. Hotellet er bygd i andalusisk stil, og har en privilegert beliggenhet i hjertet av Europas golfbaner. Hotellet blir stadig vekk brukt av profesjonelle idrettsutøvere som spiller fotball, golf og tennis. Hotellet ligger mellom de lave åsene i Murcia-fjellene, som skiller middelhavet fra Mar Menir i Murcia (sør-østlige Spania). Hotellet har også egen spa-avdeling, som går under navnet Spa La Manga.

Son Julia Country House Hotel

Ser du etter et luksuriøst hotell på Mallorca, så er Son Julia Country House et hotell å vurdere. Bygget er fra det 15. århundre, og ligger på ferieøya Mallorca. Hotellet tilbyr en atmosfære av eleganse og ro med sine vakre hager i arabisk stil. Son Julia Country House har bare 25 rom, men det er nettopp dette som gjør hotellet så spesielt. Gjenåpnet i 2006 etter omfattende oppussing, og kan by på herlig mat fra Middelhavet.

Det som gjør Son Julia Country House til et attraktivt hotell bortsett fra standarden er beliggenheten. Hotellet ligger bare noen minutter unna Palma, men i rolige omgivelser. Rommene på hotellet er perfekt innredet, og stilen minner om hva man kunne oppleve for over 500 år siden.

Abama Golf and Spa Resort

Abama Golf and Spa Resort ligger på øya som mange nordmenn elsker; Tenerife. Abama Golf And Spa Resort ligger perfekt til på øya med de fantastiske strendene. Abama har vulkansk landskap, frodig vegetasjon, og med over 300 forskjellige planter, trær og palmer. Bor man på dette hotellet som ligger i Guia de Isora har man perfekt utsikt til øya La Gomera. Hotellet har flere soltimer enn noen annen del av Spania. Abama Golf and Spa Resort er et luksuriøst hotell med det lille ekstra, og har 478 gjesterom. Perfekt for avkobling fra stress!

Hotell Tenerife
Hva med å slappe av på et flott hotell på Tenerife?

 

Forfatter

Skriv en kommentar