Alicante har vokst mye de siste årene og det samme kan man si om kjøpesentrene i Alicante. Shopping i Alicante kan utfordre mange andre byer i Europa, spesielt med tanke på markedene. I gamlebyen av Alicante, El Barrio finner man for eksempel litt mindre butikker, men ofte med et mer unikt utvalg.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

Les også denne artikkelen med andre forslag til hva man kan gjøre i Alicante.

I utkanten av Alicante finner du forskjellige kjøpesentre, og et av de aller største er Gran Via Centro Comercial. På kjøpesentrene finner man tradisjonelle butikker, og man får det man forventer. En av de viktigste handlegatene i Alicante er Rambla de Mendez Nuñes. I denne gaten finner du mange små nisjeforretninger, som har spesialisert seg på en bestemt varegruppe. Rambla de Mendez Nuñes inneholder mange barer og restauranter, og det kryr av folk her om sommeren.

Gullsmykker, lokalt håndverk, tepper, keramikk og skinnvarer er populære produkter å kjøpe i Alicante. El Corte Ingles er en av Spanias mest eksklusive varehuskjeder og har et stort utvalg av produkter. El Corte Ingles ligger i Avenida de Maisonave, og vi anbefaler en tur innom dette varehuset.

Shopping i El Barrio

El Barrio er kanskje en av de mest interessante stedene å dra på shopping i Alicante. Gamlebyen av Alicante inneholder mange små og ofte eksklusive butikker. Det vrimler av skobutikker i El Barrio, og du vil ikke slite med å finne deg det skoparet du er ute etter her. Det selges keramikk fra Agost i El Barrio, tepper fra Crevillente og ellers mye unikt. Arkitekturen i gamlebyen gjør shoppingopplevelsen til noe du sent vil glemme. Ønsker du en pause fra shoppingen er det ingenting i veien for å sette seg ned på en kafé for å nyte en kopp kaffe.

Kjøpesentre i Alicante:

Centro Comercial, Plaza Mar 2

Plaza Mar 2 har et rikt utvalg av motebutikker, og er et forholdsvis nytt kjøpesenter i Alicante. Med over 120 butikker av alle typer er Plaza Mar 2 et foretrukket kjøpesenter av mange, og inneholder butikker som er rimelige. Man får god verdi for pengene i butikkene på Plaza Mar 2. Fordelen med dette kjøpesenteret er at det ligger i nærheten av Postiguet-stranden. Hvis du ønsker å komme deg vekk fra stranda litt, så er Plaza Mar 2 like i nærheten. Mange av de «vanlige» butikkene finner du på Plaza Mar 2 som H&M, Jack & Jones, Zara og Mango.

Mercado Central de Alicante

Mercado Central de Alicante er et marked du ikke finner maken til i Norge! Her er det en hel etasje med pølser, kjøttvarer, frukt, fisk og nøtter som selges. Det er et eget bakeri her hvor du kan kjøpe baguetter, bakervarer og kaker. Det er både lokalbefolkningen og turistene som benytter seg av Mercado Central, og er du i Alicante bør du definitivt legge turen innom dette «kjøpesenteret». Mercado Central er åpent fra mandag til lørdag, og har en begrenset åpningstid.

Mercado Central er åpent fra 07:30 til 14:30.

Gran Via Centro Comercial 

Dette kjøpesenteret ligger like utenfor sentrum av Alicante, bare 5 kilometer nordøst for sentrum. Det er mer enn 100 butikker på Gran Via Centro Comercial, og det er alt fra klesbutikker til elektrisk utstyr og leker. Det er også restauranter inne på kjøpesenteret, så man kan sette seg ned for en liten matbit. The Body Shop, Mango, Claire’s og Springfield er noen kjente butikker som ligger inne på Gran Via-senteret.

Det er lettvint å komme seg til Gran Via Centro Comercial med buss eller taxi. Bussene går regelmessig, og prisen for taxi er heller ikke så ille.

Her er Postiguet-stranden, som ligger like i nærheten av Centro Comercial Plaza Mar 2:

Alicante Postiguet stranden

Forfatter

1 Kommenter

  1. Er det noen tatoo-studioer i byen? Er veldig innstilt på tribles, alle gutta i gjengen har det utenom meg, så føler ikke jeg blir helt akseptert når jeg ikke har noen… Trenger ikke være bra kvalitet, er ute etter å spare så mye som mulig. Noen som har et omtrentlig prisanslag på dette? På forhånd takk 😉

Skriv en kommentar