Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania med tanke på folketall. Alicante er en viktig havneby, men den er også verdsatt av oss nordmenn som en ferieby. Alicante blir regnet som det åttende største byområdet i Spania når man tar med innbyggere fra alle områdene. Økonomien i Alicante er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon. Det eksporteres også mye olivenolje og frukt fra den vakre byen Alicante. Byen har et stort universitet med over 25000 studenter. Alicante har mange immigranter fra blant annet Argentina, Ecuador og Colombia.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

1. Besøke Santa Barbara slottet
Santa Barbara slottet er en begivenhet som er verdt å besøke i Alicante. Slottet finner du på toppen av Mount Benacantil. Fra Santa Barba har du en fantastisk utsikt over Alicante. Santa Barbara-slottet er bygd på forskjellige tidspunkt. Den øvre delen av festningen ble bygd i det fjortende århundret. Andre deler av festningen ble bygd to århundrer senere. Santa Barbara slottet er noe du ikke kan gå glipp av når du skal besøke Alicante på en feriereise.

2.Ta en tur innom gamlebyen El Barrio
Bygget under beskyttelse av Castillo de Santa Bárbara, svingete gater i Alicantes historiske El Barrio finner du rundt Ayuntamiento (City Hall) og San Nicolás katedralen. For bare noen få tiår siden holdt denne bydelen på å råtne vekk. El Barrio hadde et omdømme som «den dårlige delen av byen». Et stort statlig initiativ, gjort for å få bydelen slik den en gang var. Man pusset opp de fargerike husene og man fikk de koselige torgene tilbake til sin tidligere storhet. Alicantes eldste nabolag har blitt restaurert, og er nå en plass å besøke.

3. Ta en tur til Mundomar akvariet
Mundomar akvariet er en opplevelse når du besøker Alicante. Akvariet ligger bare en kort busstur fra sentrum av Alicante. Etter at du har besøkt akvariet kan du besøke strendene, som ligger like ved siden av. På Mundomar akvariet kan du se delfiner som er trent opp til det meste i show som går flere ganger om dagen. Det er gode fasiliteter inne i Mudnomar akvariet, og du har mulighet til å kjøpe deg en middag på restaurant der.

4. Slikke sol på Poniente Beach
Poniente stranden er en liten, men koselig strand. Det som kanskje er negativt med denne stranden er at det ligger en bilvei ikke altfor langt unna stranden. Da kan man ta seg en tur på Playa de Levante der man unngår dette problemet. Begge disse strendene er fine, og en perfekt plass å slappe av på.

5. Utforske grottene i Canalobre
Cirka 24 kilometer utenfor byen finner du en plass som heter Canalobre. Her er det en grotte som kanskje er en av Spanias beste grotter. Fra toppen av klippene kan du se solen gå ned om kvelden. Hvis du skal besøke grotten kan det være smart å ha med seg en guide, slik at du ikke går deg bort.

Forfatter

14 Kommentarer

 1. Pingback: Feriereise til skjønne Alicante i Spania

 2. Alicante er nok det beste feriemålet jeg har vært på hittil. Stranden som det ligger bilde av i artikkelen er av høy kvalitet, og svært barnevennlig. Kan anbefale Alicante på det varmeste til alle!

 3. Pingback: Anbefalte restauranter i Alicante

 4. Jeg var innom grottene i Canalobre på en guidet tur i fjor, og det var en opplevelse for livet. Fikk dessverre ikke sett at solen gikk ned, da jeg var der i 12-tiden.

 5. Her var det mange gode tips til hva man kan gjøre når man besøker byen Alicante som ligger i Costa del Sol. Dette er en fantastisk by, og nå i august skal jeg besøke byen for 13. gang. Gleder meg fortsatt like mye til å reise til Alicante, selv om jeg har vært der mange ganger!

 6. Pingback: Reise til Alicante i Spania | Spaniareiser, ferie i Spania, din guide til Spania

 7. Alicante er et av de nydeligste reisemålene som finnes i Spania. Vi bodde på litt forskjellige hoteller ettersom vi bestilte bare flybilletter, og hotell via hotels.com. Kan anbefale Melia Alicante, samt Gravinacnico Hotel. Begge disse hotellene ligger rett ved Postiguet-stranden. Postiguet Beach er noe alle bør oppleve om man skal besøke Alicante.

 8. Vil anbefale å spille golf når man besøker Alicante. Det er det store muligheter for. Man kan for eksempel besøke Alicante Golf Club, som har en ganske stor golfbane.

 9. Barbara slottet i Alicante er noe man bør oppleve om man reiser til alicante. Merket at det var mye nordmenn i Alicante og langs solkysten.

 10. Guadalest Valley er absolutt en plass man bør besøke om man reiser til Alicante. En sykkeltur hit lar deg oppleve fantastisk natur!

 11. Line Kristin Svar

  Strendene er nok det folk flest vil bli tiltrukket av. Har akkurat kommet hjem fra Alicante, og vært på Postiguet Beach som du ser på bildet. Aldeles flott strand 🙂

 12. Når man reiser til Alicante, så bør Torrevieja besøkes. Fantastisk plass og mange nordmenn.

Skriv en kommentar