Det har bodd mennesker i området rundt det nåværende Barcelona siden yngre steinalder, og det er per i dag Spanias nest største by med over halvannen million innbyggere innenfor den sentrale bykjerne. Dette gjør at byen er fullstappet med historie, og full av spennende ting man kan se og gjøre.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

Den enkleste måten å se mest mulig på kortest mulig tid på, er å hoppe på en av de mange guidede rundturene i byen, men det er fullt mulig å reise rundt på egenhånd også. Barcelona har et velfungerende offentlig transportsystem, så det er bare å bestemme seg for hva man vil se.

Enkelte ting er tilnærmet obigatoriske å se i Barcelona, blant annet den fantastiske Sagrada Familia, en kirke det så langt har tatt over hundre år å bygge. Den er like imponerende innvendig som utvendig, og det at den fortsatt ikke er ferdig er en severdighet i seg selv. Byggverkene til Gaudi kan du lese mer om her.

Videre er et besøk på Camp Nou noe man bør anstrenge seg for å få til. Camp Nou er FC Barcelonas fotballarena, og skulle man være så heldig å være der når det er hjemmekamp er det en minneverdig opplevelse, enten man liker fotball eller ei. Ekstra spennende er det hvis Real Madrid gjester stadion i oppgjøret som går under navnet El Clasico.

Barcelona har selvfølgelig også er rikt utvalg av museer og gallerier man kan besøke, et av dem er det Olympiske Museum, eller Museu Olímpic i de l’Esport som det heter på spansk. Dette er et spennende museum for store og små, og det er en mengde interaktive utstillinger hvor man kan prøve krefter mot store idrettshelter som for eksempel Carl Lewis.

En spasertur på Barcelonas største gågate, Ramblaen hører også med, og er man i humør for å handle litt er dette virkelig stedet. Ramblaen er full av butikker og varehus i alle varianter, og mengder av små spennende sidegater hvor man kan virkelig kan gå amok med kredittkortet sitt.

Blant varehusene ved Ramblaen finner man El Triangle som inneholder CD-butikken FNAC og Sephora, Europas største parfymeri, og ikke langt unna ligger El Cortes Inglés, som er den spanske versjonen av Steen & Strøm i Oslo.

Les mer om handlegaten La Rambla her.

Selvfølgelig har Barcelona også et rikholdig natteliv, og man kan finne alt fra nattklubber til diskoteker og små intime barer i byen. På dagtid kan man også velge å bare ligge på en av byens strender, eller nyte en kjølig drink på en av de mange takbarene som finnes. Hvilket også er fint om kvelden når det er noe kjøligere.

La Nova Icaria Beach er en populær strand i Barcelona:

Barcelona strand

Forfatter

Skriv en kommentar