Torrevieja er en by for noen og enhver. Her kan alle finne aktiviteter de liker og trenger du noe nytt, så har du svært mange interessante områder som ligger rundt.

Selv om de aller fleste reiser til Torrevieja for å slappe av på stranden, så er det faktisk her mer enn bare én strand å velge i. Playa de Los Locos er en slager, men du har også en nærliggende strand som Playa del Cura. Reiser du litt lengre unna, så kommer du videre til Playa de La Mata.

Bestill katamaran-tur i Torrevieja her

Vi har i denne reiseguiden til Torrevieja samlet sammen de beste tingene du kan gjøre, hvilke hoteller du bør bo på, informasjon om strendene, hva du bør se og oppleve, samt hvilken mat du bør prøve på din reise til Torrevieja.

Når skal du besøke Torrevieja?

Et spørsmål som kan dukke opp når du planlegger ferie er når på tiden av året din reise skal foregå. For det er ikke tvil om at det er forskjell på sommer og vinter også i Torrevieja. I januar for eksempel, så kan temperaturene ofte ligge mellom 7-15 grader. Reiser du i juli, så er temperaturene mer behagelig i Torrevieja. Da kan temperaturene ligge mellom 24-28 grader, med selvfølgelig noen bunner og topper.

Når du skal besøke Torrevieja kommer an på hva du vil oppleve. Er det sol og bading, så bør du reise på sommeren.

Reise til Torrevieja for kultur og festivaler?

Er du opptatt av lokal kultur og ønsker å oppleve noen av festivalene eller noe av det som skjer i Torrevieja, så foregår dette jevnt over året.

Les mer og bestill vintur gjennom vingårdene med smaksprøver ved Salt Lake

Her er noen av festivalene i Torrevieja:

  • Januar: Nyttårsdag og de tre kongenges progresjon
  • Februar: Karnevalfestivaler
  • Mai: Mai-messe. En viktig andalusisk festival ved Middelhavet.
  • Juni: San Juan bål
  • Oktober. El Pilar-festivalen
  • Desember: Festival av skytshelgen for Torrevieja og jul

Det er flere festivaler enn dette, men dette er i hvert fall noen av de viktigste festivalene i Torrevieja.

Hvilke steder bør du se og oppleve i Torrevieja?

Torrevieja har så mye å by på at det er nesten vanskelig å vite hvor man skal begynne, men kanskje en av de mest kjente områdene vi først skal tipse om er den rosa lagunen.

1. Laguna Rosa – Den salte innsjøen i Torrevieja

Laguna Rosa eller den salte innsjøen ligger midt mellom Torrevieja og La Zenia. Et unikt syn som du bør sette av tid til når du besøker Torrevieja som turist. Fargene i vannet her er bare helt utrolig og det forandrer seg gjennom årstidene. Det er for eksempel helt vanlig at vannet her er rosa eller lilla.

Laguna Rosa er et must see i Torrevieja!

2. Torre del Moro-tårnet

Dette er et av kystvakttårnene i Torrevieja og er for enhver besøkende til Torrevieja noe å oppleve. Torre del Moro ligger på høyden til Cabo Cervera, og du må ikke glemme at tårnet er omgitt av en vakker park. Parken har en fantastisk utsikt over havet. Etter å ha gått rundt i omgivelsene til Torre del Moro er det perfekt å sette seg ned i parken og nyte utsikten!

Les også: 12 ting å gjøre i Torrevieja

3. Iglesia de la Immaculada Concepcion

Enten du er opptatt av arkitektur eller ei, så er Iglesia de la Immaculada Concepcion et fantastisk byggverk. Kirken har fine utsmykkinger og er verdt å ta en titt på når du reiser til Torrevieja.

4. Utforsk det lokale dyrelivet

Torrevieja har et rikt og og variert dyreliv og reiser du litt utenfor bykjernen og utforsker områdene som finnes rundt Torevieja, så er det muligheter for å oppdage et rikt dyreliv. Av dyr du kan oppleve å se i Torrevieja kan vi nevne:

  • Iberisk rødt ekorn
  • Flamingo
  • Kongeørn
  • Ibex
  • Skate
  • Blekksprut
  • Villsvin

5. Surfing

Surfing er en aktivitet som du kan gjøre i Torrevieja. Bølgene langs kysten her er ofte godt egnet for surfing. La Mata-stranden har egne dedikerte soner for surfing. Har du aldri prøvd surfing før eller har du lyst til å lære deg det? Da er La Mata-stranden stedet for deg. Her kan du lære deg surfing helt fra starten av med instruktører.

6. Promenaden i Torrevieja

Lite er så godt som å gå på promenaden i Torrevieja på en god og varm dag. Promenaden i Torrevieja er atmosfærisk og byr på glede. Her kan man virkelig kose seg. Den er i bruk året rundt og vedlikeholdet her er godt.

7. Golf i Torrevieja

Reiser du til Torrevieja for å spille golf, så er det mange egnede steder du kan dra til.

Her er noen av golfstedene du kan prøve ut:

  • La Fina Golf. Ligger cirka 20-30 minutters kjøring fra Torrevieja. Et svært bra golfanlegg som anbefales.
  • La Marquesa Golf. Cirka 20 minutter fra Torrevieja med bil. Bra golfanlegg, men ikke helt på høyde med La Fina Golf.
  • Las Colinas Golf. På høyde med La Fina Golf. Ligger cirka 30 minutters kjøring utenfor Torrevieja.
  • Las Ramblas Golf. En flott golfbane. Ganske nært La Fina golf og Las Colinas Golf når det gjelder kvalitet.
  • Lo Romero Golf. Svært bra golfbane. Ligger litt i overkant av 30 minutter med bil fra Torrevieja.
  • Villamartín Golf. En grei golfbane, litt i overkant av 20 minutters kjøring fra Torrevieja.
  • Vistabella Golf. Svært bra golfbane som ligger bare 25 minutters kjøring fra Torrevieja.

8. Gatemarkedet i Torrevieja

Sko, klær og kosmetikk er bare noe av det du finner på gatemarkedet i Torrevieja. Her er det også et stort frukt – og grøntmarked som kan være verdt å få med seg.

Du finner det meste på gatemarkedet, men pass på, prisene trenger ikke nødvendigvis å være så rimelige.

9. Grunnlovsplassen

Plaza de La Constitución er selve grunnlovsplassen i Torrevieja. Dette er en arkitektonisk perle du kan bruke mye tid på å utforske. Fra de mindre utsmykningene på byggverkene, til de litt større. Ønsker du en avslappende og rolig tid, så er grunnlovsplassen et fint sted å slappe litt av på.

Du finner en rekke kafeer på grunnlovsplassen, så her er det bare å slå seg ned for en liten matbit og noe å drikke. Kirken Iglesia de la Immaculada Concepcion ligger på den ene siden av torget her, så den må du få med deg!

10. Dique de Levante

Vil du ha deg en rolig og avslappende gåtur? Da besøker du Dqiue de Levante. Denne strekningen er på cirka 1 kilometer og er laget av tre og metall. Dette er en fin spasertur med utsikt over havet og byen Torrevieja.

11. Plaza de Oriente

Dette vakre torget er fenomenalt fint, og her må du ta deg en liten spasertur. Plaza de Oriente ligger midt i sentrum av byen. Plassen er omgitt av en kirke, men også barer, restauranter og butikker.

Er det dyrt i Torrevieja?

Når du reiser på ferie til Spania, så må du regne med at prisene er langt høyere enn hva de var for eksempelvis 10 år siden. Matvareprisene har gått mye opp, og en svakere norsk krone har gjort at det er dyrere å reise til Spania og Torrevieja.

Alt etter hvilken restaurant du velger, så må du regne med å betale mellom 150-500 kroner for «normale» restauranter per person. Prisene er dermed ikke så ulike Norge, selv om det selvfølgelig er billigere. Spesielt merker man dette på alkoholprisene.

Hvordan kommer du deg til Torrevieja?

Den nærmeste flyplassen til Torrevieja ligger i Alicante og heter Elche. Det er mest vanlig å flyge hit når du reiser til Torrevieja. Enten du bestiller pakkereise eller fly og hotell selv, så er dette det mest naturlige stedet å lande.

Det er også muligheter å ta tog til Torrevieja fra Norge, men da snakker vi en svært lang reise med mye planlegging og langt fra en ukes pakkereise med all inclusive.

Les også: Slik reiser du med tog fra Spania til Norge

Hvilke strender finnes i Torrevieja-området?

Det finnes flere strender å velge i, her går vi gjennom de viktigste strendene du trenger å forholde deg til i Torrevieja:

Playa de los Locos

Dette er en populær strand i Torrevieja og ligger sentralt til. Stranden er bred og lang med en fin gyllen sand. Du finner strandbarer her for en liten matbit, men også restauranter langs strendene. Solsenger og parasoller er selvfølgelig tilgjengelig.

Playa del Cura-stranden

Denne stranden ligger også sentralt til. Dette er en av de mest populære strendene i Torrevieja, så besøker du den på sommerstid er det garantert mye folk. Playa del Cura-stranden er også bred og lang som Los Locos Beach, og du finner også her restauranter i nærheten av stranden.

Bildet viser stranden Playa del Cura i Torrevieja med bygninger i bakgrunnen.
Bilde av stranden Playa del Cura i Torrevieja

Cabo Cervera Beach

Dette er en av de mindre strendene i Torrevieja. Selv om den er av de mindre, så er den likevel blant de mest populære. Det kan derfor bli ganske folksomt her på sommeren. Det er en vakker sand her, og området gjøres ofte rent. Det skal være livvakt på denne stranden, og det er det ikke alle strender i Torrevieja som har,

Mat i Torrevieja

Torrevieja hører til Costa Blanca, og du finner derfor omtrent den samme matkulturen som i Alicante.

Her er 5 tradisjonelle matretter du kan spise når du er i Torrevieja eller på Costa Blanca:

  • Caldereta de pescado y marisco. Et tradisjonelt fiskemåltid som inneholder en kombinasjon av fisk som for eksempel breiflabb, flekkpagell, lysing, blåskjell, reker, muslinger og sjøkreps.
  • Arroz con costra. En risrett bestående av ris, kjøtt og egg. Retten kokes i en leiregryte for å få den typiske skorpen.
  • Esgarrat. En typisk salat for Alicante og områdene rundt. Bestående hovedsakelig av stekt paprika, svarte oliven, torsk i flak, hvitløk og olivenolje.
  • Paella alicantina. Denne paellaen finnes i mange versjoner, der hvor hovedingrediensene inneholder fisk, kjøtt, kylling, kanin, grønnsaker, mm. Paella alicantina er laget av tomater, hvitløk, ñora-pepper og persille. Dette gir en god smak.
  • Gachamiga. En av Alicantes mest populære retter av de tradisjonelle. Retten inneholder mel, hvitløk, ñora-pepper, longaniza (en pølse som ligner på chorizo) samt extra virgin olje. Den ferdige retten er nesten som en tortilla.

Ting å gjøre med barn i Torrevieja

Å ta med barna på utenlandsferie er ikke uvanlig, og da er det fint å finne noen spesielle aktiviteter som kan gi det lille ekstra til ferien. I Torrevieja finnes det en rekke aktiviteter og ting du kan ta med barna på.

1. Utforsk en ubåt i Torrevieja

Om du vil se hvordan en ubåt ser ut fra innsiden, så kan dette være en fin aktivitet å ta med barna på. Submarino S-61 heter det flytende museet, som altså er en ubåt. Dette gir deg muligheten til å utforske innsiden av en ubåt som har tilhørt den spanske marinen. Det kan være ganske så spennende for et barn!

2. Parc Jardí de les Nacions

Dette er en fin park som lar deg oppleve alt fra haner, høner, ender, kalkuner til en lang rekke ulike fugler. Ellers finner du husker her, en innsjø og en fontene.

Parc Jardí de les Nacions er en fantastisk grønn lunge som er behagelig å besøke. Her kan du lett finne fred og ro om du setter deg ned og slapper av litt.

3. Parc Aromátic

En avslappende park med massevis av vakre planter. Sett deg ned på en benk, slapp av, og bare nyt stillheten.

4. Vannmøllepark

Et fint område med en rekke vannmøller som egner seg godt for piknik. Ta med deg en matpakke, slå deg ned og nyt ferien.

Hva kan du se og gjøre rundt Torrevieja?

Steder rundt Torrevieja er det mye å ta seg til med, og det finnes massevis av opplevelser utenfor Torrevieja. Her er noen av opplevelsene du kan se og gjøre utenfor Torrevieja:

La Mata-stranden

En fantastisk strand hvor du kan slappe av og nyte det spanske været. Her kan du ta deg en svømmetur eller bare flyte rundt i vannet. Sanden her renses hver morgen med en traktor. Dette gjør at La Mata-stranden er svært ren og sandnivået er perfekt tilpasset. Du kan fint se bunnen av stranden, så vannet er ganske klart her.

Det er restauranter i nærheten av La Mata-stranden, så det er fullt mulig å få seg en matbit her. Det tar cirka 10 minutter med bil å komme deg til La Mata-stranden fra Torrevieja.

Torre del Moro

Fin havutsikt og greit for en svipptur om du har leiebil. Kanskje ikke det mest imponerende Spania har å by på, men om du har litt tid til overs kan du stikke innom Torre del Moro. Her er det muligheter for å både og snorkle, eventuelt bare beundre havutsikten. Det er lekeplasser for barn her, så det kan være et greit sted om du reiser med barn.

Ta en dagstur til Alicante

Alicante er en av våre favoritter i Spaniareise.com. Byen har akkurat det man trenger for å bo der, men også for en feriereise. Gode tapas-restauranter, et vakkert og gammelt slott, og ikke minst sandstrender. Enten du velger å dra dit på dagstur eller være noen dager i Alicante, så er det uansett svært mye å ta seg til med.

Det koseligste er kanskje å sette seg ned på en tapas-bar, bestille plater med tapas og få en liten øl til maten. Det er selvfølgelig valgfritt hvilken drikke man velger, men det er noe med det å leve seg inn i den spanske kulturen.

Utsikt fra slottet i Alicante over stranden og havnen

Náufragos-stranden

Denne stranden ligger like i utkanten av Torrevieja sentrum, og er en vakker strand med behagelig sand. Dette er en barnevennlig strand, så ta gjerne med familien hit.

Dagstur til Torrevieja?

Skal du besøke Torrevieja på en dagstur, så er det begrenset hva du rekker.

Du bør derfor kanskje snevre det ned til noen eller alle disse aktivitetene, alt ettersom hva du orker:

  • Opplev gatemarkedet i Torrevieja
  • Katamaran-tur
  • Besøk Laguna Rosa
  • Se Grunnlovsplassen
  • Besøk Torre del Moro
  • Lei deg en sykkel og utforsk byen

Hvordan er været i Torrevieja?

I sommermånedene ligger temperaturen ofte rundt 25 grader, men du kan på enkelte dager oppleve at gradestokken viser 30. På vinterstid er det vanlig med temperaturer fra 11-14 grader.

Det er generelt mye sol i Torrevieja, og det er derfor en ganske sikker plass å reise til om det er årsaken til reisen.

Hvordan kommer du deg til Torrevieja fra andre steder i Spania?

Ja, hvordan kommer man seg egentlig til Torrevieja fra andre steder i Spania? Det kommer selvfølgelig helt an på hvor du reiser fra. Uavhengig av hvor du reiser fra, så kan du komme deg til Torrevieja med tog, bil, buss eller andre framkomstmidler som sykkel eller til fots.

Det finnes en rekke muligheter for tog i Spania, men noen ganger kan leiebil i Spania passe bedre.

Renfe er Spanias nasjonale statseide jernbaneselskap, tilsvarende NSB (VY) i Norge. Men det finnes også en rekke andre togselskaper. Så her må du sjekke hva som passer best for ruten din. Det kan ofte være lurt å søke på engelsk, siden resultatene på Google da kan være bedre.

Tårn, ruiner og slott

Torrevieja har flere tårn, ruiner og slott å by på. Reiser du ut av byen, så vil du kunne finne enda flere.

Her er noen av tårn, slott og ruiner vi kan nevne:

  • Torre del Moro (vi har skrevet mer om del Moro lengre opp i artikkelen. Men dette er et av kystvakttårnene i Torrevieja. Et fint syn, og verdt å oppleve når du besøker Torrevieja.
  • Castillo de Ayala. Dette er et av de eldste slottene i Spania. Det ligger på toppen av et «fjell» på cirka 80 meter høyde. Her kan du oppleve en flott utsikt.
  • Torre del Cap Roig er en bygning med stor historisk verdi. Et vakkert slott som er verdt et besøk om tiden strekker til.
  • Torre de la Mata er deklarert som en bygning med stor kulturell interesse og historisk kulturarv. Tårnet ble bygd på 1300-tallet og ligger nede ved stranden.

Hoteller og overnattingsmuligheter i Torrevieja

Når det kommer til overnattingsmuligheter i Torrevieja, så finnes det mange muligheter for å booke seg inn på et hotellrom. Det er mange hoteller i området, og prisene her varierer gjennom året, med høyest priser i sommerhalvåret.

Her er 5 hoteller i Torrevieja vi kan anbefale:

1. Hotel Playas de Torrevieja – Familiehotell og bra for par

Dette er et hotell som ligger like ved stranden, kun 5 minutter å gå. Her har du utendørs basseng, treningssenter og air-condition. Det er egen restaurant på hotellet med mat fra Middelhavet.

Hotellet har lekeplass om sommeren for barn, men tilbyr også underholdning for både voksne og barn.

Hotel Playas de Torrevieja er et 3-stjernershotell.

2. Hotel Madrid Torrevieja

Hotel Madrid Torrevieja ligger en kort gåtur fra stranden (cirka 300-400 meter). Det er Acequion-stranden som ligger nærmest, men du kan også gå til Los Naúfragos-stranden. Playa del Cura-stranden ligger 1,6 kilometer unna.

Hotel Madrid Torrevieja er ikke et veldig stort hotell, men det har det du trenger for en badeferie. Prisene for overnattting på Hotel Madrid er heller ikke så verst. Hotellet er et trestjerners-hotell.

3. Torrejoven

Torrejoven er et trestjerners-hotell som ligger bare en kort spasertur fra Punta Prima-stranden. Området Torrejoven ligger forbinder Torrevieja og Orihuela Costa. Torrejoven er dermed et utmerket hotell for deg som skal på sykkeltur på din Spaniareise.

Torrejoven er heller ikke det dyreste hotellet du kan bo på i Torrevieja. Prisene er som regel ganske lave her, men husk å sammenligne prisene slik at du får den billigste prisen.

4. Sea Senses by Mar Holidays

Dette leilighetshotellet byr på god beliggenhet og bare 400 meter fra stranda. Cala Piteras-stranden er det som ligger nærmest. Du har tilgang på treningssenter, 2 basseng og privat balkong. Om du har lyst til å prøve en annen strand, så er Punta Prima-stranden bare 600 meter fra Sea Senses by Mar Holidays.

Det er tillatt med dyr på Sea Senses by Mar Holidays. Mikrobølgeovn, toast-jern, kjøleskap er rommene utstyrt med. Leilighetshotellet egner seg godt for par som er på tur.

Skal du på ferie i Torrevieja, så er dette et av våre 5 anbefalte overnattingssteder.

5. Anna’s Garden (Bed and breakfast)

Anna’s Garden ligger omtrent 1 kilometer fra stranden, men har ofte greie priser om du ønsker å feriere i Torrevieja. Las Colinas golfbane ligger cirka 14 kilometer fra Anna’s Garden. Leier du bil, så kan du komme deg lett rundt om du bor på Anna’s Garden. Prisen i høytid ligger på rundt 1400-1500 kroner, men dette må du sjekke opp selv. Du kan enten bestille direkte på deres nettside eller via Booking.com eller Hotels.com.

Anna’s Garden har 3 stjerner og er verdt å sjekke ut.

Besøk nettsiden til Anna’s Garden her: Annasgarden.se

Ofte spurte spørsmål:

Hvor ligger Torrevieja?

Torrevieja hører til provinsen Alicante, og det tar like i underkant av 1 time med bil å komme seg mellom Torrevieja og Alicante. Torrevieja ligger sør for Alicante ved kysten av Middelhavet. Området La Mata ligger like i nærheten av Torrevieja.

Er det strender og varmt i Torrevieja?

Ja, det er både strender og greie temperaturer i Torrevieja. Per 2024, så er temperaturene behagelig året rundt, men dette er selvfølgelig individuelt.

Hva er gjennomsnittstemperaturen for de ulike månedene i Torrevieja?

Her kommer en liste med gjennomsnittstemperaturer for de ulike månedene i Torrevieja:

  • Januar: 11 grader
  • Februar: 12 grader
    • Mars: 14 grader
    • April: 15-16 grader
    • Mai: 18-19 grader
    • Juni: 22-24 grader
    • Juli: 25-26 grader
    • August: 26 grader
    • September: 23-24 grader
    • Oktober: 15 grader
    • November: 15 grader
    • Desember: 12 grader
Forfatter

Skriv en kommentar