Cantabria ligger sentralt plassert i det nordlige Spania, og kalles ikke for «Det Grønne Spania» for ingenting. I tillegg til de over 60 flotte strendene langs kysten har regionen nemlig storslåtte naturområder som bare ligger der og venter på å bli utforsket.

Noen av Spanias beste strender finnes i Cantabria, og gode utgangspunkt for strandferier er turistbyene San Vicente de la Barquera og Laredo. Noe lenger inn i landet finner man flere naturparker hvorav den verdenskjente nasjonalparken Picos de Europa er en av dem. Denne nasjonalparken byr på utrolig mye mer enn bare grønne skoger og klare elver, og er et yndet sted for utøvere av alle mulige slags friluftsaktiviteter og forskjellig ekstremsport.

Stranden Trengandin i Noja, Cantabria.

Et av Cantabrias mange trekkplastre er pilegrimsleden som går til Santiago de Compostela, men også arkitektoniske perler som Santo Toribio-klosteret i Liebana og Palacio de la Magdalena i Santander er vel verdt et besøk under et opphold i Cantabria.

Gå for all del heller ikke glipp av de berømte Altamira grottene like utenfor Santillana del Mar. Grottene ble opprinnelig funnet så tidlig som i 1868, men den gangen var man ikke helt sikre på hva man egentlig hadde funnet. Grottene inneholder nemlig en rekke hulemalerier, som ekspertene anslår kan være helt opp til 30.000 år gamle. Disse omstridte maleriene har vært utilgjengelige siden 2002 da myndighetene har fryktet de ville bli ødelagte av menneskers nærvær, men de er nå åpnet for publikum igjen, og man kan atter ta dem i nærmere øyensyn.

Skulle man imidlertid ikke kunne komme inn i grottene, kan kopier av hulemaleriene ses i et museum i den nærliggende byen Santillana del Mar, hvor det ikke er begrensninger hverken på antall gjester eller tid man kan være der.

Ut over storslått natur, både over og under jorden, er det rikelig med gode handlemuligheter i flere av de nærliggende byene, eller man kan besøke et av kurbadene i regionen, for litt velvære og avslapning.

Cantabria er også godt kjent for sitt gode kjøkken, og gastronomien står høyt i kurs på de lokale restaurantene som hovedsakelig serverer retter tilberedt med gode lokale råvarer. Typisk Cantabrianske retter er gryteretter og forskjellige varianter av quesada pasiega, som er en slags kake.

Skulle man gå lei av sol og varme strender, kan det som en kuriositet nevnes at et av Spanias største skianlegg faktisk også befinner seg i Cantabria, om enn det er noe sesongbetont og ikke åpent om sommeren. Skianlegget, Alto Campo, har imidlertid alle de fasiliteter et skianlegg skal ha, og mange kombinerer en strandferie med en tur på fjellet for å stå litt på ski når de først er i Spania. Kort sagt, Cantabria er både allsidig og variert, og har et tilbud for alle. Uansett alder og interesse.

Fra Cantabria kan du utmerket ta deg videre til Bilbao. Avstanden dersom du kjører er bare litt over en time, så det er overkommelig dersom du leier bil. Bilbao er en by med vakker arkitektur, som du bør oppleve når du er på en ferie i Cantabria.

Forfatter

Skriv en kommentar