Tossa de Mar er en ganske liten turistby som ligger ved Costa Brava i Catalonia, ni mil nord for Barcelona. Byen har mange vakre strender og her vil vi gå gjennom de beste strendene som finnes i nærheten av Tossa de Mar.

Cala Giverola

Dette er trolig en av de fineste strendene du finner i Tossa de Mar. Med frodig naturlandskap og en bukt formet som en hestesko, så kan du nyte late dager på stranda her. Cala Giverola er i overkant av 150 lang og har en bredde som varierer mellom 10-50 meter. Det er en gyllen sand på Cala Giverola. Det er muligheter for å leie parasoll og solsenger, men også små båter og kanoer. Det finnes en uterestaurant som du kan nyte god mat og drikke. Ellers finnes det en strandbar som du kan kjøpe noe leskende når tørsten melder seg.

Cala Giverola er en strand som egner seg godt for snorkling ettersom vannet er dypt bare noe få meter fra land. Ta gjerne med snorkleutstyr, så får du flere timer med mulighet til å se fisker under vann.

Cala Giverola ligger 5 kilometer fra Tossa de Mar, nordøst for byen. Det går båter med glassbunn fra hovedstranden i Tosa de Mar (Platja Gran).

Platja Gran – Playa Gran

Platja Gran eller Playa Gran ligger rett under middelalderslottet i Tossa de Mar, og du ser muren som går rundt gamlebyen. Platja Gran har fått utdelt blått flagg, noe som innebærer at visse krav om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon må oppfylles. Tilbake i 2013 ble denne stranden rangert blant de 25 beste strendene i verden av National Geographic.

Platja Gran er cirka 400 meter lang og formet som en halvmåne. Kommer du kjørende til Tossa de Mar, så er det ikke enkelt å finne parkering ved stranden.

Cala Futadera

Seks kilometer nord for Tossa de Mar finner du denne koselige stranden. Den er sjeldent overfylt, og et godt alternativ for nudister. Det er ingen fasiliteter her som restauranter og barer, så her kan du bare nyte fantastiske dager. Det er et krystallklart vann på Cala Futadera samt noe vegetasjon rundt om. Den enkleste måten å komme seg til Cala Futadera er å leie bil.

Cala Pola

Fire kilometer nord for Tossa de Mar finner du Cala Pola stranden. Den ligger ved siden av en campingplass som bærer det samme navnet. Denne bukten har et av de mest typiske landskapene på Costa Brava. Skal du kjøre med bil til Cala Pola, så kan du kjøre på veien GI-682 mellom Tossa og Sant Feliu de Guíxols. Du kan følge skiltene som indikerer «Camping Pola», så kommer du deg fram til Cala Pola-stranden.

Mar Menuda

Dette er den mest populære stranden i Tossa de Mar etter Playa Gran. Her har vannet høy kvalitet, og det har til og med mottatt blått flagg sertifisering. Når stranden har mottatt blått flagg, så vet du at kvaliteten er god med høy sikkerhet. I den nordlige delen av stranden finner du en bukt. Denne bukten går under navnet «la bañera de las mujeres» også kjent som kvinnebadet. Vannet her er grunt og stille, og perfekt om du reiser med barn på en solrik stranddag.

Playa d’es Codolar

Playa d’es Codolar er en unik strand som du kan se fra toppen av Vila Vellas 50 meter høye murer. Denne bukten er beskyttet mot den nordlige vinden og vannet er rent og fint. Under bølgene er det mye vakker fisk og planteliv å se. Tar du med snorkleutstyr, så kan du kose deg i time etter time her.

Cala d’en Carlos

Denne nydelige stranden kan skilte med gyllen, myk sand og krystallklart vann. Måten du kommer deg til denne stranden er via veien fra Cala Llevado. Cala d’en Carlos er 125 meter lang og 55 meter bred. Dette gjør stranden til en av de største strendene i området.

Cala Salionç

Omtrent sju kilometer nord for Tossa de Mar ligger Cala Salionç. Dette er en av de få strendene som er ganske uberørt, og det gjør den utmerket for snorkling. Stranden er 80 meter bred og 40 meter lang, og det pleier ikke å være overfylt her. Du finner en rekke fasiliteter her som dusj, badevakt og strandrestauranter. I den nordlige enden av stranden kan du nyte den fantastiske soloppgangen om du er tidlig ute.

Forfatter

Skriv en kommentar