Bilbao er en by i Viscayaprovinsen i det nordlige Spania, nesten innerst i Biscayabukten. Byen er spesielt kjent for sitt Guggenheim-museum og kunstmuseet, og selv om Bilbao anstrenger seg for å tilrettelegge for, og tiltrekke seg turister, får man ikke det samme «turistifiserte» inntrykket som man gjør i for eksempel Barcelona, Malaga eller Valencia.

Det er rikelig med hoteller og andre overnattingsteder i Bilbao, og de fleste har alle de fasilitetene man forventer av et hotell i en by som denne.

Et av de bedre, med fire stjerner, er Barcelo Bilbao Nervion, ikke langt fra Gran Casino Bilbao og Plaza Miguel de Unamuno. Alle rommene på dette hotellet har klimaanlegg, gratis trådløs internett, kabel-tv, kjøleskap, minibar og eget pengeskap. I fellesarealene finner man flere spennende tilbud, blant annet treningsmuligheter, spillehall og en frisørsalong. Hotellet har selvfølgelig egen restaurant og en bar med lounge.

Silken Grand Hotel Domine er et fem stjerners hotell beliggende i gangavstand fra blant annet Guggenheim-museet og Bilbaos Museum for Fine Art. Selvfølgelig har også dette hotellet en rekke fasiliteter på værelsene som klimaanlegg, trådløst internett, kabel-tv og pengeskap med plass til datamaskiner og lignende.

Rommene rengjøres daglig, hoteller har egen restaurant og spaavdeling, og hvis man reiser som familie kan de også tilby barnepass hvis mor og far ønsker en kveld på byen i eget selskap. Dessuten har hoteller døgnåpen bladkiosk og selvfølgelig også roomservice.

Nydelige Bilbao på en sommerdag. Foto: Paul Chaloner. CC-lisens.
Nydelige Bilbao på en sommerdag.
Foto: Paul Chaloner. CC-lisens.

Et annet femstjerners hotell er Hotel Carlton som ligger i nærheten av den berømte Zubuzuri-broen og Santiagokatedralen. Det er heller ikke langt å gå til både Guggenheim-museet og Bilbao Museum for Fine Art.

Også her har alle rommene klimaanlegg, kabel-tv, trådløst internett, minibar og pengeskap. Dessuten får man gratis aviser hvis man ønsker det og gratis toalettartikler. Alle vinduene er utstyrt med mørkeleggingsgardiner, det finnes roomservice, egen spaavdeling og man kan bestille massasje hvis man ønsker det. I tillegg tilbys det barnepass, parkering og transport til og fra lufthavnen.

Hotellet har også en svært anerkjent restaurant og en egen bar med lounge.

I umiddelbar nærhet til Bilbaos rådhus og Guggenheim-museet finner man et annet firestjerners hotell, Hotel Abando. Abando har selvfølgelig alle de samme fasilitetene som de øvrige hotellene, dog med unntak av at dette også har en sauna og et dampbad i tillegg. Dessuten har dette hotellet også eget bibliotek, en flerspråklig medarbeiderstab og en liten aviskiosk som også selger mindre gaveartikler.

Bestiller man noe tid på forhånd kan man også få barnepass på kveldstid, parkering og transport til og fra lufthavnen, og på forespørsel er det også muligheter for å låne både strykejern og strykebrett.

Selvfølgelig finnes det også i dette hotellet både restaurant og en egen bar med lounge, pluss en liten kaffebar med enkel servering man kan slappe av i.

Forfatter

Skriv en kommentar