Almeria på den spanske østkysten er et yndet feriested som stadig flere skandinaver for alvor får øynene opp for. Byen har alt man kan ønske seg av et feriested, en lekker strandpromenade, en flott lystbåthavn, en velutviklet hovedgate og ikke minst en rekke spennende ting man kan se og gjøre mens man er der.

Det er viktig å huske på at Almeria er både en by og provins som ligger i regionen Andalucia.

Blant de mest kjente severdighetene i Almeria finner man den mauriske borgen Alcazaba, byens katedral, og for ikke å glemme de mange underjordiske tunnelene som beboerne i byen flyktet inn og søkte ly i under den spanske borgerkrigen. Disse tunnelene ble faktisk først åpnet for allmenheten så sent som i 2006, så her får man litt følelsen av å være pioner og oppdagelsesreisende i de nesten fem kilometer lange og knapt én meter brede tunnelene under jorden. Vil man besøke tunnelene kan man melde seg på en organisert tur ned under jorden, noe som ofte anbefales da inngangen lett kan overses i bybildet.

Katedralen derimot er ikke så lett å overse, mye på grunn av den imponerende størrelsen den har. Bygget allerede på midten av 1500-tallet og med en arkitektur man ikke kan la vær å beundre.

Reiser man med barn er et besøk i den mauriske borgen Alcazaba nesten et must, og det er godt skiltet fra selve Almeria opp til borgen. Borgen er inndelt i flere lag med ruiner, hvorav de eldste stammer fra helt tilbake til 900-tallet. I dag ligger borgruinene som en oase i det spanske landskapet, og man har en fantastisk utsikt over byen og Middelhavet derfra. Det er gratis adgang for EU-borgere, ellers er det en symbolsk sum i inngangspenger. Vær også oppmerksom på varierende åpningstider.

Ut over dette har Almeria også noen flotte strender og liker man tapas er man definitivt kommet til det rette stedet i Spania. Det sies at Almeria har så mange tapasbarer, at man kan spise en ny rett på et nytt sted året rundt, uten å skulle behøve spise den samme retten to ganger det samme stedet. Ganske imponerende!

Almeria har tatt inn over seg at den er en populær turistby, og har følgelig gjort en del grep i så henseende. Blant annet har de laget en flott hovedgate, populært kalt La Rambla, bestående en lang boulevard som strekker seg helt fra havnen opp gjennom sentrum av byen. La Rambla er utsmykket med små parkanlegg, blomsterbed, skulpturer og fontener, og iblant arrangeres det forskjellige utstillinger på den delen som utgjør promenaden.

Mange tenker kanskje på handlegaten i Barcelona når man hører navnet La Rambla. Faktisk finnes det mange gater rundt om i Spania som kalles «La Rambla». Det kan virke forvirrende for oss turister, men dette er noe man finner ut av etter hvert som man blir en mer erfaren Spaniaferder.

Byen har mange hoteller og andre overnattingsmuligheter, og det er mulig å fly til den lokale flyplassen i regionen. Derfra er det enkelt å reise kollektivt eller med drosje inn til selve byen, eller man kan leie seg en bil og kjøre selv hvis man heller ønsker det. Malaga ligger cirka 2 timer og 30 minutter fra Almeria, dersom du skulle vurdere å fly til Malaga.

Strender i Almeria:

Almeria by ligger på en slags odde i en bred bukt, og har strender både i sørvest og sørøst. Mot sørvest har man Poniente-strendene, mens man mot sørøst har Cabo de Gata. Cabo de Gata har flere strender, blant annet Monsul-stranden.

Her er et bilde fra Monsul-stranden i naturparken Parque Natural Cabo de Gata, som ligger cirka 30 minutter utenfor Almeria by:

 

Monsul-stranden i Almeria.
Monsul-stranden i Almeria.

Det anbefales å leie bil dersom du besøker Almeria, for det er svært mye å oppleve i landsbyer og byer rundt Almeria!

Forfatter

Skriv en kommentar