Menorca omtales ofte som søsterøya til Mallorca, og det er mange likheter å finne mellom de to øyene. Likevel vil mange foretrekke Menorca istdenfor Mallorca. Det er flere grunner til dette, og en av grunnene er at det generelt er mye roligere på Menorca. Øya har flere hundre nydelige bukter hvor man kan ta seg et bad, eller bare nyte solen.

Stranden Cala Mitjaneta på Menorca
Stranden Cala Mitjaneta på Menorca

Menorca er en del av Balearene som ligger i Middelhavet, og opprinnelsen til navnet kommer fra at den er mindre enn Mallorca. I 1993 havnet Menorca på UNESCO sin liste over biosfærereservat, og det innebærer at myndighetene har et sterkt fokus på miljøet.

Aktiviteter man kan gjøre på Menorca er så mye mer enn bare sol og bading. Snorkling, dykking, sykkelturer eller vandre på noen av de fantastiske stiene på øya er bare et lite utvalg av hva man gjøre. Mange velger å leie bil når de er på en feriereise på Menorca. Dette gjør det enkelt å ta seg fram, og man kan utforske litt mer av øya.

Det er flere reiseselskaper som tilbyr pakkereiser til Menorca. Star Tour og Solfaktor er to reiseoperatører som selger reiser til Menorca. Dersom du ikke vil ha en pakkereise er det ingenting i veien med å bestille hotell hos Hotels.com, og finne flybilletter selv.

Cala Galdana

Cala Galdana er et feriested på Menorca som er perfekt for rekreasjon og avslapning. Ved Santa Galdana-stranden har man ulike vannsportsaktiviteter som man kan ta del i. Langs strandpromenaden finner du flere restauranter å velge mellom, og etter en dag på stranden er ingenting bedre enn å sette seg ned her for en matbit. Noen av restaurantene langs stranden har spesialisert seg på skalldyrretter og fisk. Men man finner også restauranter med mer tradisjonell mat.

Cala Galdana er et familievennlig feriested, og noen av hotellene er spesielt tilrettelagt for de som reiser med barn. Sol Gavilanes er ett av de familievennlige hotellene i Cala Galdana. På kveldstid er det ofte underholdning på hotellet, og innleide artister kommer for å opptre. Hotellene godtar at du tar en tur innom, selv om du ikke bor på hotellet.

Oppdage øya med leiebil

Leiebil er mulig å leie mens man befinner seg på øya, men man kan også bestille på forhånd. Vi har god erfaring med å bestille leiebil på forhånd, og anbefaler å benytte Ebookers.no til dette. Menorca har et variert landskap, og er for naturelskere enn opplevelse man tar med seg videre. Vil du oppdage mer enn bare de kjente feriestedene som Cala Galdana og Cala’n Bosch, er leiebil å anbefale. Et sted vi kan anbefale å ta turen til om du leier bil på Menorca er Fornells. Denne landsbyen ligger nord på øya, og har en fantastisk natur!

Kommer man nærmere paradis enn dette?

Menorca er et paradis!
Menorca er et paradis!
Forfatter

Skriv en kommentar