Transportsystemet i og rundt Alicante er godt utbygd, og prisene er ikke heller ikke så høye for buss og taxi. Buss går regelmessig og taxier finner du enkelt rundt om i byen.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

Skal man ta taxi fra flyplassen i Alicante til togstasjonen betaler man cirka 20 euro. Skal du til Benidorm betaler du mellom 70-85 euro, og til Torrevieja er prisen mellom 60-70 euro. Skal du ta taxi fra Alicante sentrum, så finnes det taxiholdeplasser flere steder rundt om. Skal du ha taxi tilbake til flyplassen bør du bestille på forhånd, så er du sikret dersom det skulle være vanskelig å oppdrive en taxi.

Er du på ferie i Alicante, så er buss og taxi trolig den transportmetoden du kommer til å benytte. Om du ikke velger å bruke føttene eller leier en bil. I Alicante er det turistbusser som kjører rundt om til ulike attraksjoner i byen. Disse turistbussene kjører i turistsesongen, og selskapet som opererer bussene heter Turibus. Du kan hoppe av og på så mange ganger du ønsker på disse bussene, og billettprisen for voksne er 10 euro. Barn betaler halv pris. Bussen stopper på flere steder som for eksempel Plaza Puerta del Mar, Central Market og busstasjonen.

Velger du å ta rutebuss i Alicante, så går det regelmessig til steder som Torrevieja, Santa Pola, Murcia, Elche, Benidorm og Denia. Fra flyplassen kan du ta buss til alle de nevnte stedene. Prisen med buss til sentrum av Alicante koster bare omtrent 3 euro. Bussen går flere ganger om dagen. Skal du til Benidorm, så går det en buss direkte dit fra flyplassen. Skal du til Elche går det buss hit også, det er selskapet Subus som kjører denne ruten.

Ønsker du leiebil på Alicante flyplass, så er det muligheter for dette. Europa Car, Hertz, Avis og Sol-mar holder alle til på Alicante flyplass. Vi anbefaler å booke leiebil gjennom Ebookers.no for å oppnå den best mulige prisen.

Noen avstander fra flyplassen i Alicante:

Fra Alicante flyplass til Torrevieja (nordmenns favoritt): Cirka 40 km

Fra Alicante flyplass til Alibir: Cirka 60 km

Fra Alicante flyplass til Murcia: 80 km

Fra Alicante flyplass til Alicante sentrum: Cirka 15 km

Fra Alicante flyplass til Guardamar: Cirka 30 km

Bildet er fra Postiguet-stranden i Alicante:

Alicante Postiguet stranden

Forfatter

71 Kommentarer

 1. May Nilsen Svar

  Jeg reiser til Cullera,tar fly til allicante. Går det ingen buss eller tog som kordinerer med seine fly til allicante fra Norge?

  • Hei lurer på hva en taxi koste fra alikante til Torrevieja? ? Vi er 3 voksne og et barn på 9 år??

 2. Jeg ønsker å ta toget fra Alicante til Barcelona, og har forstått det slik at Euromed har vogner hvor en har mulighet til å få kjøpe mat og andre forfriskninger. (Må jeg skifte tog underveis?) Stemmer dette?

 3. Så vidt jeg vet er det ikke togbytte fra Alicante til Barcelona, men en stopp i Valencia. Når det gjelder om det er mulig å kjøpe mat og drikke ombord er jeg ikke helt sikker, men tror det. De på førsteklasse har i hvertfall forfriskninger inkludert i billetten sin. Så en skulle tro at det var mulig å få kjøpt seg noe.

 4. Inger Lise Svar

  Hvordan i all verden skal man komme seg til Torrevieja??
  TRAM til Alicante, men går det buss derifra til Torrevieja??

  • Anita fuglseth Svar

   Hvor lang togtur er det mellom alicante og Barcelona ? Ca hvor mye koster turen for en person?

   • Hei

    Det er Euromed som opererer ruten mellom Barcelona og Alicante med tog. Dette er et hurtigtog med en fart på 220 km/t, så turen tar 4 timer og 40 minutter i følge deres hjemmeside.

    Her er rutetidene per 20. januar 2015 fra Barcelona til Alicante:
    11.45 14.48 20.43 22.40

    Rutetidene per 20. januar 2015 fra Alicante til Barcelona:

    – 06.55 09.25 – 14.20 16.16 –

    Så det seneste toget fra Alicante til Barcelona går klokken 16.16, lokal tid. Altså ikke så veldig sent.

    Groundtravel.com sier en pris på mellom 50-80 euro for denne turen. Det kan nok stemme bra.

 5. Lisbeth Eriksen Svar

  Hva koster taxi (nattpris) fra Alicante flyplass til Santa Pola?

 6. Åse westlye Svar

  Hei
  Skal være 14 dager på Costa Blanca, og har tenkt å bruke mye buss for å oppleve forskjellige steder. Kan man kjøpe busskort med rabatt eller? På flyplassen? Betaler man med kontanter på bussen? Finnes det spesielle rabatter for pensjonister?

  • Hei

   Buss er forholdsvis billig i Alicante og Spania generelt. Jeg vet ikke om at det er mulig å få noe slags busskort med rabatt i Alicante. Man betaler som regel kontant på bussen, selv om noen busser tilbyr å betale med kort. Det kan være lurt å alltid ha med kontanter i og med at langt fra alle busser tilbyr dette. For pensjonister er det rabatt, men da må man være bosatt der. Det er selvfølgelig lov å prøve seg, og skriv gjerne erfaringen din her etterpå.

  • Hvor på nettet kan jeg sjekke togruter og bussruter fra Alicante til Barcelona ?

 7. Hei. Vi er to stykker som er fremme på Alicante flyplass kl 16 i dag. Vi skal videre til La Zenia. Kan man få ordnet med taxibestilling her? Hva koster det eventuelt? Buss går ikke før kl 18, det blir lenge å vente

  På forhånd takk.

  Hilsen Elin

 8. yvonne kolvik Svar

  Hei. Jeg skal til Albir i september. Da har jeg tenkt å overraske familien min med varmluftsballong tur. Denne turen er fra Elche. Hvordan er busstransport fra Albir til Elche? Tar det lag tid? Hvor ofte går bussene?

  På forhånd takk for svar.
  Mvh Yvonne

 9. Vi kommer med fly fra Norge til Barcelona 23/7 ca kl 15.00 og skal videre med tog til Frankrike, evt via Perpignan eller Narbonne, eller Beziers. Hvordan er det raskest og enklest å komme seg fra flyplassen til hovedtogstasjonen, hvor vi må kjøpe billett før vi tar toget? Ca pris?

 10. Hei lurer på om det er lurt å bestille plass med buss og når går det buss fra flyplassen Alicante til Torrevieja? ?
  Ingvild

 11. Helen Elfstedt Svar

  heisan 🙂 Jeg lander i Alicante mandag 24 august kl. 16.00 og skal videre til Guardamare med buss. Har hørt at det ikke går flybuss fra Alicante flyplass direkte til busstasjonen i Alicant… stemmer dette? Evt, går det buss direkte fra Flyplassen til torrevieja som stopper i Guardamare, eller har dere noen tips om hvordan jeg kommer meg til Guardamare med buss….

  • Hei

   Det går flybuss til Alicante sentrum fra flyplassen ja. Jeg har ikke reist til Guardamar selv, men det skal visstnok ta 45 minutter med buss fra Alicante. Fra busstasjonen i Alicante er det ganske godt skiltet, så jeg tror ikke det skal være et stort problem. Det er folk i resepsjonen der som man kan spørre om du ikke skulle finne riktig busstopp.

 12. Erik Schult Svar

  Hei!
  En torsdag i oktober har jeg en flyavgang fra Alicante kl 07:00. Jeg må altså reise fra Torrevieja lenge før flybussene starter sin trafikk. Er det andre transportmuligheter fra Torrevieja grytidlig? Hva vil en taxitur koste for strekningen Torrevieja – Alicante flyplass?
  Erik

 13. Hei
  Jeg trenger transport i fra Alicante flyplass til Calpe 7. september, flyet skal lande kl 20.50. Så jeg trenger transport etter kl 21.30 om kvelden.
  Går det buss på denne tiden, eller er det noen transferbusser el.l man kan booke (som ikke er så altfor dyr, jeg reiser alene)
  Ann

 14. Magni Gullhav Svar

  Jeg lander kl 16.00 den 31.8 på Alicante flyplass, trenger transport videre til La Manga club. Finner at det går buss til Murcia kl 18.15 , hvor langt er det evt derfra til La Manga club, og går det buss dit, eller bør jeg ta taxi ?

 15. Hei
  Vi er en familie som seal reise hjem til Norge 22. Desember. Hvordan kommer vi oss til Alicante flyplass fra Albir? Vi skal til bake 2. Januar fra Alicante til Albir. Noen som vet om en flybuss eller tog. Det blir dyrt med taxi og privat Leie av bil

  • Marianne Tours som har kontor i Albir har busser til/fra Flyplass /Albir. De dekker alle fly tilfra Norge.
   Billig og grei transport. Stopper der dere bor eller like i nærheten

 16. Hei. Skal til Albir i april. Lurer på hvor lang tid det tar å kjøre fra Albir til Barcelona?

  • Hei.

   Det tar cirka 5 timer å kjøre bil fra Albir til Barcelona. Litt avhengig av hvor mye trafikk det er på strekningen, men som regel holder det med 5 timer (om ikke enda mindre).

 17. Hei , er det noen offentlig transport mulighet fra Albir til Vilajojosa ?
  Mvh Nina

  • Hei,

   Det finnes noen muligheter for transport mellom disse to byene. For eksempel, så kan tog være et godt alternativ.

   Erlend i Spaniareise.com

 18. Hei ! Vi skal reise til alicante og skal være der ca 2-3 dager, så skal reise til benidorm og valencia og skal reise videre til barcelona. Lurer jeg på om skal vi ta buss, tog eller taxi? Hva som er best og hvor mye koster dette. Er det riktig ar fra valencia tilbarcelona tar ca 4 timer med buss eller tog?

 19. Ingri Garberg Svar

  Hei
  Lurer på ha det ca koster å ta taxi fra flyplassen i Alicante til Denia?
  Bør vi forhåndsbestille, og hvordan gjør vi eventuelt det?
  Mvh
  Ingri Garberg

  • Hei

   Det går taxi fra Alicante til Denia og dette koster vanligvis mellom 110 og 130 euro. Det skal gå fint å bestille taxi når du kommer til Alicante, men kommer du på natten vil det nok være en fordel å ha ordnet det på forhånd.

 20. Har et par ungdommer på 18 og 19 år som skal reise fra Alicante flyplass til Calpe søndag 10.4-16 bare få dager til, er der ca kl 1500.
  Er det noen som vet om det går buss de kan ta til Calpe? Kan de ta til Benidorm og bytte der, er det greit og oversiktlig?
  Engstelig mamma…

  Mvh Hilde

  • Det går en buss fra Alicante Airport klokken 17.00 og en klokken 19.00. Begge disse bussene går innom Benidorm. Bussen som går klokken 17.00 er framme i Calpe klokken 18.30. Denne bussen går innom Benidorm. Jeg anbefaler å sjekke ut nettsiden http://alsa.es. Her får du oversikt over når bussene går, og trykker du på «ver itinerario», så får du opp hvor bussen stopper.

 21. Hei! Vi er en familie på 7, store og små som skal bo ved Aguamarina i 10 dager. Vi vurderer leiebil, men virker veldig dyrt med stor bil ( 7/9-seter ) i så mange dager. Mht pris forskjell, er det kanskje billigere all in all å bruke buss og taxi i perioden? Hvis vi skal noe steder er Alcazares, Lo Pagan og inn til sentrum av Torrevieja de stedene vi evnt velger som dagsturer. Tips? 🙂

 22. Øystein Aas Svar

  Hei
  Vi er et følge på 12 stk. Trenger transport fra flyplassen til Gran vista
  Kan villige mini buss eller er det bedre med taxi, hvor bestiller vi dette
  Vi kommer kl oo30 natt til 3mai til Alicante flyplass

 23. Hei

  Taxi fra Benidorm til Alicante, hva koster det ?

  Ser at alt dere har baserer seg på reise til og fra flyplassen

 24. Hei! Lander på Alicante flyplass ca kl 1630. Skal videre til Altea. Hva er den beste og rimeligste transporten for å komme seg dit.

 25. Går det buss fra alicante til cabo roig/ la zenia? Hvor lang tid vil dette evt ta, og er taxi mye dyrere?

  • Det går buss dit, men det enkleste vil være å ta buss til Torrevieja og taxi videre derfra. Sjekk nettsiden til busselskapet: http://alsa.es

   Taxi fra Alicante til Torrevieja koster cirka 40-50 euro. Tipper det ikke blir noe særlig mer enn 60-70 euro totalt til Cabo Roig, men dette er bare et anslag.

 26. Isabelle Andreassen Svar

  Hva koster bussen fra Torrevieja til Alicante flyplass?

 27. Monica Hatling Svar

  Hei, vi er en familie på 5 som skal fra Alicante flyplass til Mil Palmeras 27 juni, går det buss dit og eventuelt hvor mye koster det pr.person? Er det like greit med taxi?

 28. Hei. Jeg skal til spania i juli. ankommer alicante flyplass kl 23.45 på kvelden.
  Hva er letteste å billigste måte å komme meg videre til torrevieja på den tiden?
  MVH Henry

 29. Hilde Almaas Svar

  Hvor mye kostet det med taxi ifra Alicante til Albir, vi er 4 stk.

 30. hei – hvordan reiser man fra Guardamar til Torrevieja? Går det buss eller tog?

 31. Amanda Fossheim Svar

  Jeg skal reise fra torrevieja til Alicante flyplass . Trenger å være der rundt cirka 22. Hva er den billigste reise måten ?

 32. Svein Magus Johansen Svar

  Vi ankommer Alicante airport 15.september d.å. og skal ta buss til Torrevieja hvor vi skal bo på hotell Fontana Plaza, Rambla Juan Mateo 19.
  Spørsmålet er om det er gangavstand fra busstasjonen i Torreveija til dette hotellet?

  På forhånd takk for svar.

 33. Svein Magus Johansen Svar

  er det gangavstand fra bussterminalen i Torreveija til hotell Fontana Plaza,Ramble Juan Mateo 19?

  På forhånd takk for svar.

 34. Svein Magus Johansen Svar

  Hei,
  er det gangavstand fra bussterminalen i Torrevieja til hotell
  Fontana Plaza ,Rambia Juan Mateo19 ?

  takk for svar!

 35. Gunvor Strøm Svar

  Ankommer Alicante 11. Oktober kl. 19.15. Er det mulighet å ta buss til SAN pedro del pinatar på kvelden?

 36. Lillian Evensen Svar

  Går det ofte busser fra Alicante flyplass til Albir ?
  Og hvilken buss er det ?

 37. Lillian Evensen Svar

  Hei igjen.
  Vi reiser til Alicante 6 februar går flyet regner med å lande kl 1535.
  Hvordan er det busser og tider fra Alicante til Albir rundt denne tiden ?

 38. Vi tenkte å reise med buss fra ca Alicante sentrum og besøke Terra Natura i Benidorm. Er det mulig i såfall? Tar det lang tid? Mvh Maj

  • Hei Maj,

   Beklager sent svar. Det går buss til Benidorm fra Alicante. Bussen bruker cirka 45 minutt fra Alicante flyplass til Benidorm. Alsa opererer ihvertfall en av rutene. Besøker du et av turistkontorene i byen, så vil de nok ha mye informasjon om bussruter og generell informasjon om hva man kan ta seg til.

   Erlend

 39. Hei

  Vi er 4 voksne og en baby som skal reise fra Alicante flyplass til Calpe (og tilbake) 18-28 februar. Vi har med mye bagasje deriblant to sykkelkofferter. Vi har også en baby med og er avhengig av å bestille transport på forhånd som har bilstol til baby og nok plass til oss alle. Jeg sliter med å finne transportfirma med god informasjon. Har dere noe tips ?

  Mvh Kaja

 40. Hans G Hansen Svar

  Hei,
  vi(2 par) lander i Alicante den 27. februar kl 00.15 og reiser hjem med fly den 6. mars kl 08.00.
  Jeg sliter litt med å få leiet en bil fordi utleieselskapene har stengt når vi kommer ned.
  Er dette noe dere kan hjelpe med?

  mvh
  Hans G Hansen

 41. Pål Thorsrud Svar

  Hei

  Vi er en gruppe på 20 personer som skal fra flyplassen i Alicante til Villajoyosa.
  Finnes det ett firma hvor vi kan henvende oss for å få tak i minibuss/maxitaxier?

  Forslag mottas med takk

 42. Kim Duedahl Svar

  Hei.. Vet du om det går busser til Los Dolses rundt kl 23:30 tiden? Vi er 7 stk som skal nedover i september. Vi ankommer Alicante 1.sept kl 23:30

 43. Hei. Vi er en liten familie på 3, minstemann på 1 år. Vi skal til Albir nå start og lurte på om noen har erfaring med flybus.com til har bussrute mellom flyplassen i Alicante og Albir til halv pris av hva Marianne tours tilbyr. Er dog litt redd for å bli stående lenge i kø på flyplassen før vi kommer oss på bussen.

 44. Trude Dalen Svar

  Hei, bor med min far i albir for julen, har lyst å ta en tur til Alicante, men min far er dårlig til beins så buss og tram er ikke aktuelt. Noen forslag noen ?

 45. Trude Dalen Svar

  Jeg og min stefar vil gjerne ta en tur til Alicante, men buss og tram blir for tøft for far. Noen annen alternativer , annet enn taxi ?

Skriv en kommentar