Alicante har i gjennomsnitt 300 soldager i året, så det er liten tvil om at hovedattraksjonen her er de lange hvite strendene med krystallklart blått Middelhavsvann. Strendene er rolige og langgrunne og svært godt egnet for barnefamilier.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

Ellers er byen full av severdige bygninger, flere av dem fra middelalderen, og en av de mest kjente av dem er borgen Castillo de Santa Bárbara. Denne borgen knauser 166 meter over byen og man kan komme dit via elevator. Den skal være bygget mellon 1200 og 1500-tallet, og historien forteller det har vært en borg på stedet siden 200 år før vår tidsregning. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Alicante og Middelhavet, og man kan gå rundt og utforske borgens indre og katakombene under den.

Nede i byen finner man katedral San Nicolás, hvor man kan komme inn og se den enorme blå kuppelen innenfra. Katedralen har også en forseggjort klostergård og et rikt utsmykket alter.

Monte Tossal Park er en slags miniversjon av Alicante, og parken er inndelt i forskjellige områder som alle representerer hvert sitt Valensianske distrikt både geologisk og botanisk. For at det ikke skal virke for kjedelig for den yngre garde er det hele krydret med forskjellig underholdning og aktiviteter underveis.

Det er muligheter for å klatre i klatrevegg, det er minigolf og et gigantisk sjakkspill. Tar man utfordringen er det også muligheter for å stå på rollerblades eller skateboard.

Etter alle aktivitetene i varmen kan det kanskje friste med en spasertur på Paseo Explanada de España, en strandpromenade dekorert med mer enn 6,5 millioner fliser i alle mulige farger. Det finnes rikelig med restauranter og kaféer på strekningen, og godt med skygge under palmene.

Promenaden strekker seg fra Canalajas til El Bairro, og underveis kan man prøve lykken i Casino de Alicante.

Et annet og spennende sted man bør besøke i Alicante er Alicante Marina, hvor den ene luksusyachten etter den andre ligger fortøyd. Marinaen er også et flott sted å legge måneskinnsturen, hvor man kan nyte den kjølige havbrisen. Det er også her man finner et av Alicantes mest eksklusive forretnings- og restaurantkompleks, El Puerto Complex, hvor man kan kjøpe stort sett alle de luksuriøse varene man måtte ønske seg.

Er man imidlertid ikke lysten på å bruke alt for mye penger på ett og samme sted, kan en tur på Rambla de Méndez Núñes være et godt alternativ. En forretningsgate hvor man også finner Mercado Central de Alicante, Alicantes største innendørs markedsplass.

Bilde fra Postiguet-stranden i Alicante:

Postiguet Stranden

 

 

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Kan ikke unngå Postiguet stranden når man er i Alicante ihvertfall. Når det gjelder Mercado Central de Alicante er det også noe spesielt med denne handelsplassen. Mye spennende varer der.

  2. Kan ikke unngå et besøk på Postiguet-stranden når man er i Alicante.

Skriv en kommentar