Ibiza er en svært vakker øy som tilhører øygruppen Balearene. Planlegger du en reise til Middelhavet, så er Ibiza en av de fineste stedene du kan besøke. Det bor rundt 150 000 på Ibiza og øyen har en størrelse på 542 km² (på størrelse med en norsk kommune). Sør for Ibiza ligger Formentera.

Nydelig bilde av Ibiza by

Les også: Partyferie på Ibiza

1. Gå til toppen av Sa Talaia

Blir du sliten av festing, så kan en tur til Ibizas høyeste punkt være et fint avbrekk. Sa Talaia gir deg muligheten til å strekke litt på bena og nyte noe av den friske luften som Ibiza har å by på. Det er en forholdsvis enkel tur på 2,4 kilometer. Husk mat, drikke og godt humør, så får du en opplevelse du sent vil glemme.

2. Besøk gamlebyen

Gamlebyen i Ibiza er en del av UNESCOs verdensarvliste. Ta gjerne en dag i gamlebyen når du har pause fra strandlivet. I gamlebyen er det vakker arkitektur, brosteinsgater, kanoner, gotisk arkitektur, slott og katedraler fra 1300-tallet. Ta gjerne med deg kamera, så får du tatt noen vakre bilder. Når du besøker gamlebyen, så lærer du også mye om historien til byen. Spis gjerne lunsj her. Det finnes en rekke koselige restauranter å velge blant.

3. Dagstur til Formentera

Vil du krysse av for enda en balearisk øy på listen over dine reisemål? Da hopper du rett og slett på en ferge til Formentera. Denne øya kan godt kalles søsteren til Ibiza, og ligger bare 8 kilometer unna. Det er en rolig atmosfære på Formentera, og selv kjendiser drar dit for å slappe av. Formentera er kanskje ikke like spennende som Ibiza, men en rolig dagstur til Formentera kan kanskje gi deg litt «ferie» fra folkemengdene i Ibiza.

4. Hopp på en bananbåt

Forbered deg på å bli kastet ut i Middelhavet om du hopper på en bananbåt. Dette er et gjøremål du kan gjøre hvor som helst i verden, men opplevelsen gir likevel et stort kick. Ved flere strender på Ibiza finner du paraseiling og andre vannaktiviteter. Lykke til!

5. Besøk Atlantis (en hemmelig strand)

Har du alltid drømt å besøke en hemmelig strand? Det kan du gjøre på Ibiza. På den sørvestlige delen av Ibiza finner du Sa Pedrera. Dette er ikke en offesiell strand, og det er nettopp det som gjør den så fantastisk. En hemmelig perle!

6. Besøk Can Marça-hulene

Ønsker du et lite avbrekk fra strandlivet? Da kan Can Marça-hulene være en fin mulighet. Disse sjøgrottene ligger i Puerto de San Miguel og går under navnet Cueva Can Marca. Dette er en hemmelig hule som tidligere har blitt brukt av smuglere. For å komme deg ned i hulen via en smal trapp ved siden av en klippe.

7. Ta en tur til Cala Nova-stranden

Gyllen sand og en fantastisk beliggenhet. Cala Nova stranden er en perle du sent vil glemme. Her finner du restauranter også, så det er muligheter til å få seg en matbit mellom sol og bading.

8. Besøk slottet

En av de fineste turene du kan ta om du kommer deg opp på morgenen er til slottet. På toppen av gamlebyen finner du slottet. Det er en del av UNESCOs verdensarvliste i likhet med en rekke andre byggverk som befinner seg i gamlebyen.

9. Lei en motorsykkel

Er du en erfaren motorsykkel-sjåfør, så kan det å kjøre rundt i det fri være forlokkende. Med en motorsykkel kan du og dine venner ta dere rundt på Ibiza. Sjekk gjerne opp med de ulike leieselskapene på forhånd, og sørg for at alle forsikringer er i orden. Vær også forsiktig når du ferdes i trafikken med en motorsykkel. Fra Portinaxt i nord til Es Cubells i sør bruker du litt i underkant av én time. Regner du med en del stopp på turen hvor du tar bilder, spiser god mat og slapper av  i solen, så er det ingenting i veien med å bruke én dag, eventuelt flere dager med overnatting.

10. Besøk Cala D’Hort

Cala D’Hort er en fantastisk vakker strand. Lokale hevder at du kan ønske deg noe når du står på stranden her og ser bort mot Es Vedra. Ønsket vil så gå i oppfyllelse. Du kan for eksempel ønske deg et kyss fra din kjæreste, så er du mest sannsynlig sikret at ønsket ditt går i oppfyllelse. Du ønsker deg selvfølgelig akkurat det du vil, så ser du i etterkant om ønsket ditt faktisk går i oppfyllelse. Kanskje må du gjøre noe selv for at ønsket skal gå i oppfyllelse?

Vi ønsker deg god reise til Ibiza og husk å ta vare på de rundt deg!

Forfatter

Skriv en kommentar