De fantastiske strendene på Tenerife

Ønsker du å unnslippe det kalde været vi har i Norge? Er du lei av de skuffende somrene hjemme eller de kalde vintrene? Du trenger ikke å se lengre enn til den solfylte øya Tenerife. Her vil du nesten garantert få en brunfarge du kan være stolt av. Denne øya er det vi i Spaniareise vil kalle for fantastisk. Dette er en reise som anbefales på det sterkeste.

Hva kan du finne på en øy som har nesten 365 soldager og milde temperaturer, i tillegg til museene og de «normale» stedene du besøker når du reiser til en plass? Strendene selvfølgelig! Tenerife har strender i verdensklasse, og av høyeste kvalitet, hvorav flere har myk gylden eller vulkansk sand med varmt vann, ideelt for svømming. Disse er hovedsakelig rundt de store turiststedene. De fleste strendene er lett tilgjengelige, de oppfyller strenge europeiske standarder for renslighet, har dusj, solsenger, parasoller og de fleste tilbyr vannsport, inkludert jet-ski og vindsurfing samt spennende båtturer.

Hvis man starter på den sørlige kysten, finner man Playa de las Américas og Los Cristianos som er to populære feriesteder med flotte strekninger av sand og enkel tilgang til havet. Begge stedene tilbyr en rekke aktiviteter, og tilbyr mange aktiviteter med sport og fritid. I sør er den vakre El Medano, hjemmet til kite-surfing VM. Dette er et veldig pent kystferiested med flere sandstrender, og viker med fantastiske bølger som tiltrekker seg vannsport-entusiaster fra hele verden.

De uberørte strendene i Costa Adeje er blant de beste på øya, og dette bidrar til at området har fått et fortjent rykte som et velstående feriested som garantert vil imponere. Playa del Duque er sofistikert, er velholdt, har vakkert blått vann og plettfri gylden sand. Dette er bare noen av grunnene til at det har fått Blått Flagg status, en prestisjetung utmerkelse for strender som virkelig er et hakk over resten i form av vannkvalitet, renhold og gir et øko-vennlig miljø. Uten tvil det mest luksuriøse stedet å bo på feriestedet Tenerife, er 5-stjerners hotellet Gran Hotel Bahia Del Duque Resort, som har direkte tilgang til stranden.

Også flyr Blue Flag er Playa Fañabé, på Costa Adeje … en perfekt strand! Se solen reflekteres av den nydelige turkise havet mens du slapper av i solen eller ta del i det brede spekter av aktiviteter som tilbys. Den fantastiske Oceanfront Hotel Jardines de Nivaria er et fem-stjerners etablissement med en privat heis tar gjestene rett til stranden og 4-stjerners Hotel Colón Guanahani ligger også en kort spasertur fra den gylne sanden. I den nærliggende feriestedet Playa Paraiso, tar en gratis shuttle buss gjester som bor på Roca Nivaria Gran Hotel til Playa Fañabé. Playa del Bobo er en rolig sandstrand og kun få minutter fra det elegante, 4-stjerners Hotel Jardín Tropical.

Det er ikke bare i sør du kan finne fantastiske strender, de er faktisk over hele Tenerife. Hvis du drar nordover finner du den fantastiske Playa de las Teresitas, i Santa Cruz-området, som er en klar favoritt. El Bollullo i La Orotava er en av de mest rolige strendene på øya. Denne stranden har en mørk-farget sand, og ligger i bukten Playa San Marcos i Icod de Los Vinos.

 

De fleste nordmenn går glipp av mange strender når de reiser på en ferie til Tenerife. Dette er på grunn av at reisene for det meste går til Los Cristianos, Playa de Las Americas og Puerto de La Cruz. Da går man glipp av stranden som er vist på bildet under for eksempel. Bildet er fra Playa de las Teresitas.

Tenerife

 

Bildet under er fra Playa de Las Vistas som benyttes av beboende i Playa de Las Americas og Los Cristianos. En vakker strand på Tenerife!

Los Cristianos

 

Se også

Anbefalte restauranter i Playa de Las Americas

Playa de Las Americas er et populært feriemål for nordmenn og spesielt om vinteren med …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *