Benalmadena ligger helt nord på Costa del Sol, like syd for det nok ikke helt ukjente Torremolinos, men ligger ikke bortgjemt for det på noen måte. Heller tvert imot, og Benalmadena har et velfortjent rykte på seg for å være en spesielt familievennlig feriedestinasjon. Normalt har Benalmadena i overkant av 50000 innbyggere, et antall som lett fordobles i turistsesongen.

Faktisk er Benalmadena et så populært sted å feriere, at skal man sikre seg en plass på et av de mange hotellene som ligger helt nede ved stranden, skal man bestille god tid i forveien. Det enkleste er å bestille via en av de mange reisearrangørene som arrangerer charterturer til byen, og la dem ta seg av det hele.

Benalmadena strand
Stranden i Benalmadena. Creative Common lisens.

Man kan i grove trekk dele inn Benalmadena i tre områder. Benalmadena Pueblo, som er en tradisjonell hvitkalket andalusisk landsby som vi kjenner dem fra postkortene, Arroyo de la Miela som er et beboelsesområde og Benalmadena Costa som har noen av de fineste strendene på hele Costa del Sol.

Alt dette kombinert med noen storslåtte hoteller gjør området svært attraktivt for turisme, som igjen har medført at en rekke andre severdigheter er dukket opp i nærmiljøet. Blant disse finner man Sea Life akvariet hvor man kan komme tett på det marine livet og Selwo Marina hvor man kan se både delfiner og sel. Noe lenger oppe i byen finner man Paloma Park som er et naturskjønt område med grønne områder, små sjøer og et yrende dyreliv.

Er man av den litt barskere typen, og ikke spesielt redd for å ferdes i høyden, kan en tur med kabelbanen kanskje være noe. Den bringer en hurtig og effektivt nesten 800 meter opp på Calamorrofjellet, hvorfra man fra en plattform får en fabelaktig utsikt over byen nedenfor og mot Sierra Nevada og Gibraltar. På klare dager hvis man er heldig med været kan man også se hele veien til Afrika og Marokko.

Marinaen i Benalmadena regnes for å være en av de bedre på Costa del Sol, og bør så absolutt avlegges et besøk under oppholdet i byen. Ikke bare er det mange lekre båter man kan gå og kikke på, det finnes flere svært gode restauranter der. Man bør imidlertid sørge for å bestille bord god tid i forveien, da de er svært ettertraktede å komme til.

For den yngre garde er det rikelig med muligheter for å komme ut og svinge litt på dansefoten, og flere nattklubber og diskoteker holder åpent til langt ut på formiddagen dagen etter. Av andre nattlige aktiviteter kan et besøk i Tivoli World varmt anbefales, da denne fornøyelsesparken holder åpen helt frem til klokken to om natten i sommermånedene. Tivoli World er for øvrig østkystens eldste fornøyelsespark, og dermed også en severdighet i seg selv.

Oppdatert 13.01.2021.

Forfatter

Skriv en kommentar