Lloret de Mar ligger sentralt på Costa Brava, midt i mellom Barcelona i syd og grensen mot Frankrike i nord. Byen, som for øvrig var en av de aller første turistbyene i Spania, har normalt rundt 35000 innbyggere, men mottar godt over en million turister i året. De fleste av disse kommer via flyplassen i Barcelona rundt 80 kilometer unna, eller via flyplassen i Girona som bare ligger knapt 30 kilometer unna. Dessuten kommer mange med bil, enten fra Frankrike eller andre steder i Spania.

Byen er et av de mest populære feriemålene i Europa, og reiser man dit på besøk er det lett å forstå hvorfor. Ikke bare har byen et fantastisk godt klima med en gjennomsnittstemperatur på over 30 grader celsius i sommermånedene, den ligger også svært idyllisk til ved Middelhavet.

De sjarmerende gatene er fulle av små trivelige barer, kafeer og restauranter, og det bokstavelig talt myldrer av turister over alt, uten at det på noen måte føles direkte påtrengende. Å vandre gatelangs i Lloret de Mar byr på mange gode og spennende opplevelser, spesielt hvis man legger turen innom den gamle bydelen hvor arkitekturen er modernistisk og ganske så typisk for hele regionen.

Selvfølgelig er strendene også i fokus i Lloret de Mar og den mest sentrale av dem er over halvannen kilometer lang. Her finner man alle de fasiliteter en god bystrand skal ha, toaletter, promenade, restauranter og ikke minst en rekke vannsportsaktiviteter. Enkelte av strendene i Lloret de Mar er også tildelt det prestisjefylte Blå Flagg, som kun gis til strender av særdeles god kvalitet. En av dem er Canyelles, en stille strand i utkanten av byen. Den byr på gylden sand og rent vann, og ligger heller ikke langt fra byens marina og yachtklubb.

Nydelig bilde fra Lloret de Mar på Costa Brava.
Nydelig bilde fra Lloret de Mar på Costa Brava.

Ønsker man fred og ro, kan Santa Cristina strand være et alternativ, for ikke bare ligger den usjenert til, den regnes også for å være en av Middelhavets roligste strender. På grunn av beliggenheten er det sjelden det blåser på stranden, noe som gjør den perfekt for familier med barn.

I utkanten av byen ligger det gamle middelalderslottet «Castell de Sant Joan» og langs hele kysten går det flere stier som byr på mange flotte vandreturer. Blant annet leder en av stiene ut til det kjente monumentet «La Dona Marina» som av mange regnes som Lloret de Mars vartegn.

En annen populær severdighet i utkanten av Lloret de Mar er de spektakulære hageanleggene ved navn Santa Clotilde. Disse nøye anlagte hagene brer seg ut over ikke mindre enn 29 000 kvadratmeter, og består hovedsakelig av planter og vegetasjon fra middelhavsområdet, som i kombinasjon med skulpturer og stier danner en perfekt ramme for meditasjon og skaper en unik følelse av fred og ro.

5 tips til hva man kan gjøre i Lloret de Mar

 1. Besøke Santa Clotilde Gardens – en nydelig park som vant Travelers Choise 2014 hos Tripadvisor.
 2. Iglesia de Sant Roma er et fantastisk byggverk som ble bygd i 1522. Kirken av Sant Roma ble bygget i en katlan-gotisk stil, som er svært unikt.
 3. Ta en dag på stranden. Platja de Fenals, eller bare Fenals-stranden ligger bare 15 minutters gange utenfor Lloret de Mar. Stranden er over 700 meter lang, og er perfekt for en dag med sol og bading.
 4. Water World er som navnet tilsier en vannverden. Her har man en rekke vannsklier og vannaktiviteter som passer både for liten og stor. Det er gratis buss til Water World fra sentrum av Lloret de Mar, selv om det ikke ligger så veldig langt unna.
 5. Gnomo Park. Reiser du med små barn til Lloret de Mar, er Gnomo-parken nesten et obligatorisk gjøremål . Det er gratis for voksne å komme inn, mens man betaler for barna. Gnomo Park passer best til barn under 7 år.

Hotell i Lloret de Mar

Hotellprisene i Lloret de Mar skulle man tro var ganske høye, ettersom feriestedet er såpass populært. Unngår man å bestille i fellesferien, så vil naturlig nok prisen være lavere. Bestiller man for eksempel tidlig i juni kan man få hotellovernattinger mellom 300 og 400 norske kroner. Og da snakker vi om et firestjerners hotell!

Prisene sjekket vi cirka 6 måneder i forveien, og datoen vi sjekket var 1. juni.  Prisen er for 1 overnatting. Merk deg at prisene kan ha forandret seg etter at vi sjekket disse.

Femstjerners hoteller i Lloret de Mar:

 • Guitart Monterrey (1105 NOK)
 • Alva Park Costa Brava (6251 NOK!)
 • Sant Pere Del Bosc Hotel & Spa (1745 NOK)
 • Hotel Santa Marta (1803 NOK)

Firestjerners hoteller i Lloret de Mar:

 • Hotel Oasis Park & Spa (379 NOK)
 • Guitart Gold Central Park Resort and Spa (711 NOK)
 • Mediterranen Sand (424 NOK)

Trestjerners hoteller i Lloret de Mar:

 • Hotel Frigola (468 NOK)
 • Condado (320 NOK)
 • La Carolina (486 NOK)

Tostjerners hoteller i Lloret de Mar:

 • Apartamentos AR Santa Anna 2, leilighetshotell (279 NOK)
 • Hotel San Juan Park (297 NOK)

Jo nærmere ankomstdato du kommer, jo høyere vil hotellprisene bli. Generelt er hotell i Spania mye rimeligere enn hva vi er vant med her i Norge.

Forfatter

1 Kommenter

 1. Edel Bjørklund Svar

  hvordan kommer en seg rast og billig fra flyplassen i Barcelona til lioret de mar,costa brava.flyet lander 21.30 og vi skal til Hotel Alba seleqtta.

Skriv en kommentar