Santiago de Compostela er hovedstad i Galiciaregionen helt nordvest i Spania. Byen ligger rundt 40 kilometer fra Atlanterhavskysten i det galisiske høylandet og regnes for å være det nordvestlige Spanias kultur- og turistsentrum.

Det er ikke bare i nyere tid det har vært turisme i Santiago de Compostela, for helt siden 900-tallet har pilegrimer strømmet til byen som etter sigende skal være grunnlagt på det stedet apostelen Jakob etter sigende skal ligge begravet.

Gravstedet ble tilfeldigvis oppdaget av en eremitt i år 813, og noen år senere ble det oppført en kirke på stedet. I dag ankommer det stadig pilegrimer fra hele verden, enten til fots eller til hest, eller som den noe mer moderne utgaven, på sykkel. Felles for dem alle er at de følger de gamle pilegrimsveiene og El Camino de Santiago, som går gjennom både Frankrike og Spania, for til sist å ende opp ved katedralen i byen.

Mange velger nok helt andre transportmidler i dag, og forlenger gjerne både tiden de blir i byen og hva de har tenkt å se mens de er der. Det går både fly, tog og buss til byen, og det er mange gode hoteller og herberger man kan bo i under oppholdet.

Av severdigheter kommer man ikke utenom katedralen og pilegrimsmuseet. Byen har også flere klostre man kan besøke, og selvfølgelig også et stort antall kirker.

Katedralen i Santiago de Compostela:

Katedralen i Santiago de Compostela.
Katedralen i Santiago de Compostela.

Er man historieinteressert har byen et fem hundre år gammelt universitet, hvor man  kan besøke de geografiske og historiske fakulteter og få en guidet rundvisning i det gamle biblioteket. Universitetet i seg selv er også en arkitektonisk perle, og den betraktes like godt utenfra som innvendig.

Liker man å handle er det selvfølgelig også gode muligheter for det, og Santiago de Compostela har et svært interessant marked hvor man virkelig får tilfredsstilt sine behov for frisk frukt, fisk og spennende oster. Markedet heter Mercado de Abastos og ligger i en monumental bygning som er en severdighet i seg selv. De beste dagene å besøke dette markedet på er torsdag og lørdag, da det er disse dagene det er flest selgere på markedet.

Har man ikke anledning eller lyst til å tilberede maten selv, er Santiago de Compostela godt utstyrt med både restauranter og kaféer hvor man kan smake tradisjonell galiciansk cuisine og andre spanske retter. Det finnes restauranter med internasjonal meny også, og selvfølgelig er også både McDonalds og Burger King  representert flere steder i byen. En tapasrestaurant vi kan anbefale i Santiago de Compostela er O Curro da Parra. Dette er en koselig liten restaurant med ok priser. Ellers kan vi anbefale Casa Mercelo som er en restaurant for deg som elsker sushi. De har langt mer enn bare sushi, så sjekk ut menyen deres.

Hotell i Santiago de Compostela

Det er svært mange hoteller og overnattingssteder å velge blant i Santiago de Compostela og prisene starter på 200 kroner for en hotellovernatting. Vil du ha litt kvalitet på hotellet, samt en deilig frokost anbefaler vi deg å gå opp noe i pris. For litt i overkant av 500 kroner får du et svært bra 4-stjernershotell i Santiago de Compostela, og det midt på sommeren!

Bestill hotell i Santiago de Compostela her

Har du noen forslag til hva man kan gjøre i Santiago de Compostela? Legg gjerne igjen en kommentar!

Forfatter

Skriv en kommentar