Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles eller bare RENFE er et spansk jernbaneselskap som er delvis eid av staten. Desember 2017 skal RENFE utføre deres første test med å trekke jernbanevogner med et tog som går på flytende naturgass.

RENFE utfører testen sammen med de to selskapene Gas Natural Fenosa og Enagás. I europeisk sammenheng vil dette være det første prøveprosjektet for å trekke vogner med et tog som går på flytende naturgass (LNG).

Det er det første prosjektet i verden som tester flytende naturgass for passasjertransport. Innovasjonsprosjektet fra RENFE vil gjøre at selskapet får et større beslutningsgrunnlag om hvorvidt flytende naturgass egner seg for tog i Spania. Prosjektet inngår i prosjektet 2014-2020, som sikter på å fremme alternative drivstoff i Spania. EU har også utarbeidet et direktiv som går under navnet 2014/94/EU for utarbeidelse av infrastruktur for alternative drivstoff i Europa.

Prosjektet inngår også i RENFE sitt prosjekt for fornyelse av rullende materiell, hvilket inkluderer innføring av tog som drives av alternativ brensel. I dag går mange av RENFE sine lokomotiver på diesel, og det er derfor de nå prøver å teste alternative drivstoffkilder.

Forfatter

Skriv en kommentar