RENFE utfører første test av jernbanetrekking med flytende naturgass

Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles eller bare RENFE er et spansk jernbaneselskap som er delvis eid av staten. Desember 2017 skal RENFE utføre deres første test med å trekke jernbanevogner med et tog som går på flytende naturgass. RENFE utfører testen sammen med de to selskapene Gas Natural Fenosa og Enagás. I europeisk sammenheng vil dette være det første prøveprosjektet for å trekke vogner med et tog som går på flytende naturgass (LNG).

Les flere nyheter om logistikk på Logistikknyheter.no.

Det er det første prosjektet i verden som tester flytende naturgass for passasjertransport. Innovasjonsprosjektet fra RENFE vil gjøre at selskapet får et større beslutningsgrunnlag om hvorvidt flytende naturgass egner seg for tog i Spania. Prosjektet inngår i prosjektet 2014-2020, som sikter på å fremme alternative drivstoff i Spania. EU har også utarbeidet et direktiv som går under navnet 2014/94/EU for utarbeidelse av infrastruktur for alternative drivstoff i Europa.

Prosjektet inngår også i RENFE sitt prosjekt for fornyelse av rullende materiell, hvilket inkluderer innføring av tog som drives av alternativ brensel. I dag går mange av RENFE sine lokomotiver på diesel, og det er derfor de nå prøver å teste alternative drivstoffkilder.

Se også

Nesten 31 grader i dag!

Det har vært varmt flere steder i Spania i dag, men et sted i Spania …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *