Dagstur til øya Illa de Tabarca fra Alicante

Illda de Tabarca er en øy som ligger cirka 1 time utenfor Alicante med båt, og er den eneste av øyene langs kysten ved Alicante som er bebodd. Blant lokalbefolkningen er Illa de Tabarca et populært reisemål i helgene. Øya er cirka 1700 meter lang, og har en maksimal bredde på 300 meter. Øya er helt flat, men er en opplevelse som kan være artig å få med seg på en ferietur til Alicante.

Illda de Tabarca hører til Alicante, men ligger nærmere Santa Pola. Øya var en gang i tiden tilfluktssted for Barbareskpirater.

Les også: 5 ting å gjøre i vakre Alicante

Illda de Tabarca er et beskyttet marinreservat, og egner seg godt for både snorkling og dykking. Det krystallklare vannet gjør at mange velger å prøve seg på dykking for aller første gang i sitt liv.Heldigvis er havet rolig på øya, og du kan se levende fisk og sjøliv når du prøver å snorkle eller dykke.

Liker du å bevege deg litt når du er på ferie, så finnes det en rekke stier du kan prøve deg på. Øya har et rikt biologisk mangfold som du kan betrakte når du går på en av turstiene. Tabarca har ikke et kjempestort sentrum, så på litt over en time har du sett mye, og kan bruke resten av dagen til å nyte solen på stranda. Det finnes flere restauranter på øya, og vi anbefaler å prøve sjømaten.

Hvordan kommer man seg til Illda de Tabarca?

For å komme deg til Tabarca Island, så kan du ta båt/ferge fra Alicante, Torrevieja eller Santa Pola. Turen koster cirka 20 euro. Turen fra Alicante til Illda de Tabarca tar cirka en time.

Fra oktober til mai går båten fra mandag til søndag klokken 11:00 fra Alicante. Tilbake fra Illda de Tabarca går båten klokken 16:30.

Fra juni til september (og påske) går båten hver dag fra Alicante. Tidspunktene fra Alicante er 10:00, 11:00, 12:15 og 13:15. Retur fra Illda de Tabarca er klokken 16:30, 17:30 og 18:30.

Tur til fyret på øya

En tur vi varmt kan anbefale er å gå til fyret. Er du heldig, så kan du observere noen sjeldne fugler på turen til fyret. Du kan nyte utsikten av Middelhavet på turen, og samtidig se på den unike vegetasjonen som befinner seg på øya.

Se også

Shopping i Alicante

Alicante har vokst mye de siste årene og det samme kan man si om kjøpesentrene …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *