Spania forbyr vin på grunn av feil farge

Fem unge spanjoler kom opp med en idé om å lage en vin i en annen farge enn rød eller hvit. De bestemte seg for å lage en vin i blå farge. Det skulle vise seg å slå i gjennom, og produsenten av blå vin har nå solgt over 100 000 flasker i 25 forskjellige land. Produktet går under navnet Gik.

Å markedsføre den blåe vinen i Spania skulle likevel ikke vise seg å være så enkelt. Der har nemlig spanske myndigheter bestemt at man ikke får lov å markedsføre vinen som det den nettopp er. Årsaken er at vinen har «feil» farge. Gründerne bak vinen synes det er absurd at de ikke får lov til å markedsføre produktet som vin, ettersom det er 100 % vin som selges.

Vinen er laget av flere forskjellige spanske druetyper, og antocyanin er med på å gjøre vinen til blå.

Se også

Nesten 31 grader i dag!

Det har vært varmt flere steder i Spania i dag, men et sted i Spania …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *