Leiebil på Costa del Sol

Det er ikke så stor forskjell på å leie seg en leiebil i Costa del Sol som det er i det øvrige Spania, men det er likevel et par småting det kan være lurt å tenke over på forhånd.

Costa del Sol hører til en at Spanias varmeste regioner, så skal man leie bil her bør den som et minimum ha klimaanlegg. Soltak er også fint, men fungerer dårlig alene. Har man tenkt seg litt utenfor allfarvei, kanskje opp i fjellene, bør bilen ha en god og sterk motor, men skal man bruke den til kortere turer mellom byene, eller mellom by og strand eller mindre sightseeingturer, kan en liten bil være et godt valg. De er enkle å parkere og rimelige i drift, og koster som regel heller ikke spesielt mye å leie.

Sørg for at alle forsikringer er i orden, velg gjerne den dyreste (som som oftest også dekker mest), da spanjolene generelt ikke er så nøye med om de dulter inn i andres biler under parkering og lignende. Da er det dumt å ha en avtale som pålegger leier å dekke alle utgifter i så henseende.

Vær imidlertid også oppmerksom på at ved inngåelse av en leiekontrakt, er det faktisk kun den som signerer selve avtalen som har lov til å kjøre bilen. Skal det være flere som skal kjøre den, skal disse også føres opp på leieavtalen, noe som normalt koster ekstra. Det samme med forsikringer. Sørg for at de følger bilen og ikke den som står som hovedansvarlig for leieavtalen.

Bildet under er fra Nerja på Costa del Sol:

Har man bestemt seg for å leie en bil på Costa del Sol bør man bestille en i god tid før man reiser hjemmefra. Dette fordi det kan være stor pågang, spesielt i høysesongen, og fordi så vet man det står en og venter når man ankommer for eksempel lufthavnen i Malaga. Dessuten er det betraktelig lettere å sammenligne de forskjellige tilbudene hos de forskjellige bilutleiefirmaene hjemme i sofaen, enn i en travel skranke på en stor flyplass. Dessuten kan man gjøre enkelte andre undersøkelser også, for eksempel hvor fornøyde andre kunder har vært og lignende.

Husk også å undersøke mulighetene for barneseter eller sykkelstativer hvis det skulle være et ønske, og hvorvidt man kan få plass til det man måtte ha med seg. Som for eksempel barnevogn, kofferter og andre praktiske ting.

Mange bilutleiefirmaer opererer med at man leverer bilen med så tom tank som mulig, og etterbetaler ikke dersom bilen leveres med full tank, selv om den ble hentet med tilnærmet tom tank. Andre igjen leverer bilen fra seg med full tank og vil ha den tilbakelevert slik. Det kan også være lurt å forhøre seg om bilutleiefirmaet kanskje har drivstoffavtaler man kan benytte seg av.

Les også: Leiebil i Spania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *