Spanias Santander stenger flere hundre banker

Har du vært i Spania, så har du garantert lagt merke til en av Santanders mange banker. Nå gjør Santander, som flere andre banker i Norge; Stenger ned filialer. Etter markedsverdi er Santander den største banken i eurosonen, og har sitt opphav i den spanske byen Santander, vest for Bilbao.

Santander planlegger å stenge 450 innenlandsbanker i Spania. Det er de minste bankene som ryker, og årsakene skal være høyere regulatoriske kostnader og at flere og flere bruker banktjenester på nett. Spania har lenge vært et av de landene hvor det har vært flest banker per hode i populasjonen, selv om det ble foretatt noen kutt rundt 2012 da finanskrisen hadde satt sitt preg på Spania.

Det er ikke bare i Norge at kravene til bankene har blitt strengere. I Spania er også bankene nødt til å ha mer egenkapital og mer kontroll over utlånene. Det Santander prøver på nå er ikke ulikt hva andre banker rundt om i verden prøver å få til – et skifte til nettbasert og mobilbaserte tjenester.

Santander har 3467 innenlands banker i Spania, så etter at disse 450 bankene blir stengt ned, sitter de fortsatt igjen med litt i overkant av 3000 banker bare i Spania. 75 % av disse bankene har mellom 1 og 3 ansatte, så ut fra disse tallene kan man anta at omtrent 1000 ansatte kan bli overflødig eller flyttet over til større banker i Santander-konsernet.

Santander Bank Spania

Lavere renter har den siste tiden gjort et innhugg i inntjeningen til banker rundt om i Europa, og flere banker har sett seg nødt til å gjøre grep. Flere og flere banker satser mer på nett, og Santander blir utfordret også her fra mange nye tjenester.

I Norge er Santander kjent under navnet Santander Consumer Bank, og folk flest vil nok forbinde banken med forbrukslån og kredittkort. Santander Red er for eksempel et kredittkort som banken tilbyr i Norge, med flere ulike fordeler.

Se også

Nesten 31 grader i dag!

Det har vært varmt flere steder i Spania i dag, men et sted i Spania …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *