45,9 grader målt i Valencia

Det har vært en lang varmeperiode i Spania, og i dag 8. juli 2015 ble det målt hele 45,9 grader i Valencia-provinsen. Varmebølgen er spådd til å bli den lengste på over 30 år i Spania. Det var i byen Xativa, som ligger sør for Valencia at denne temperaturen ble målt.

Det var mange steder i provinsen Valencia at det ble rapportert om temperaturer over 40 grader. Ontinyent (40 grader), Utiel (41 grader) og Carcaixent (43 grader). I naboprovinsen Alicante ble det rapportert om 44 grader i Pego.

I Castellon som ligger litt lengre nord enn Valencia-provinsen ble det også rapportert om temperaturer opptil 40 grader, men her holdt temperaturen seg under 40 grader på de fleste steder. I dag er 17 av Spanias 50 provinser fortsatt på en alarmerende oransje farge, for høye temperaturer. Alle i den sørlige delen av landet. Det var forventet at temperaturen skulle stige til 40 grader i Madrid også, som befinner seg omtrent midt i landet.

I går opplevde Murcia en temperatur på 43,4 grader. Varmen har også bevegd seg ut i Atlanterhavet, og temperaturer oppimot 36 grader er forventet. Noe uvanlig er det kanskje at Gran Canaria er forventet å få en temperatur på 38 grader. Vanlig temperatur på den kanariske øya pleier å ligge på cirka 20 grader hele året.

Det har vært varmt på Sagunto-stranden i Valencia også i det siste:

Valencia: Sagunto-stranden
Valencia: Sagunto-stranden

Varmebølgen er spådd å vare helt fram til den 25. juli, og det blir isåfall den lengste varmebølgen Spania har opplevd på over 30 år.

Se også

Spanias Santander stenger flere hundre banker

Har du vært i Spania, så har du garantert lagt merke til en av Santanders …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *