45,9 grader målt i Valencia

Det har vært en lang varmeperiode i Spania, og i dag 8. juli 2015 ble det målt hele 45,9 grader i Valencia-provinsen. Varmebølgen er spådd til å bli den lengste på over 30 år i Spania. Det var i byen Xativa, som ligger sør for Valencia at denne temperaturen ble målt.

Det var mange steder i provinsen Valencia at det ble rapportert om temperaturer over 40 grader. Ontinyent (40 grader), Utiel (41 grader) og Carcaixent (43 grader). I naboprovinsen Alicante ble det rapportert om 44 grader i Pego.

I Castellon som ligger litt lengre nord enn Valencia-provinsen ble det også rapportert om temperaturer opptil 40 grader, men her holdt temperaturen seg under 40 grader på de fleste steder. I dag er 17 av Spanias 50 provinser fortsatt på en alarmerende oransje farge, for høye temperaturer. Alle i den sørlige delen av landet. Det var forventet at temperaturen skulle stige til 40 grader i Madrid også, som befinner seg omtrent midt i landet.

I går opplevde Murcia en temperatur på 43,4 grader. Varmen har også bevegd seg ut i Atlanterhavet, og temperaturer oppimot 36 grader er forventet. Noe uvanlig er det kanskje at Gran Canaria er forventet å få en temperatur på 38 grader. Vanlig temperatur på den kanariske øya pleier å ligge på cirka 20 grader hele året.

Det har vært varmt på Sagunto-stranden i Valencia også i det siste:

Valencia: Sagunto-stranden
Valencia: Sagunto-stranden

Varmebølgen er spådd å vare helt fram til den 25. juli, og det blir isåfall den lengste varmebølgen Spania har opplevd på over 30 år.

Se også

Nesten 31 grader i dag!

Det har vært varmt flere steder i Spania i dag, men et sted i Spania …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *