Fjellturer i Spania

Til tross for at Spania nok er mest kjent for sine vakre strender og behagelige klima, er det ikke til å stikke under en stol at landet har så utrolig mye mer å by på enn kun dette. Enten man besøker landet om sommeren eller om vinteren finnes et vell av andre spennende og interessante ting man kan gjøre der, blant annet dra på fjelltur i den spanske fjellheimen.

Rent praktisk sett er ikke de spanske fjellene spesielt vanskeligere å gå i enn de norske, og holder man seg til de ordinære vandrerutene og lytter til hvilke råd de lokale innbyggerne har å gi, kan en fjelltur i Spania virkelig gi mange og gode opplevelser.

Enten man bare vil vandre rundt i fjellet, fra landsby til landsby, behøver man ikke de helt store kunnskapene. Dog bør man ha et minimum av fysikk, men Spania legger mye vekt på tilrettelegging for folk med funksjonshemninger, og flere ruter tar hensyn til dette. Disse rutene er også populære på sykkel, og man kan flere steder i Spania leie terrengsykler så man kan sykle fra et sted til et annet, og utleier henter syklene ved ankomststedet.

Selvfølgelig er det også mulig å kjøre rundt i de spanske fjellene, men vær forberedt på at enkelte steder er veiene svært dårlige, og heller ikke alle bilutleiefirmaer er like begeistret hvis du forteller dem du skal kjøre rundt i fjellene noen uker.

Blant de mest kjente fjellkjedene i Spania finner man Sierra Nevada og Las Alpujarras som begge byr på flott natur og flere storslåtte turalternativer. Sierra Nevada byr dessuten på snø fra tidlig i november til langt ut i mai, så her er det også muligheter for en liten skitur under oppholdet i Spania. For hva er vel bedre enn å stå på ski om fjellene, og så ta en dukkert i Middelhavet bare noen få timer senere?

Las Alpajurras byr på en rekke historiske og spennende severdigheter, ikke minst på grunn av de mange mauriske landsbyene som ligger der. Flere av stedene skulle man nesten tro tiden har stått stille i århundrer, og manglende mobildekning og internett gjør dem til det perfekte tilfluktsstedet hvis man ønsker fred og ro noen uker. Her kan man sitte på en liten fortauskafé og se gjeterne passere med saueflokkene sine, eller bonden på vei ut for å pløye med muldyret sitt.

Ønsker man ikke å reise rundt på egenhånd finnes det flere turarrangører som tilrettelegger alt for deg, hvilket kan være et godt alternativ da en organisert tur ofte er mer effektiv i forhold til hva man selv klarer å planlegge. Mange av gullkornene i de spanske fjellene er ikke særlig godt kjent, og eneste mulighet for å komme dit er på organiserte turer.

Fjelltur i Pyreneene

Besøker man Pyreneene, så skal det en del til for at man ikke blir inspirert. De ruvende og snødekte toppene danner en naturlig grense mellom Frankrike og Spania, og strekker seg over 300 mil. Pyreneene strekker seg fra Middelhavet til Atlanterhavet, og har noen av de beste og mest utfordrende fjellturene i Europa.

Landsbyen Torla i Pyreneene
Landsbyen Torla i Pyreneene

En rute som man kan benytte seg av i Pyreneene er å gå fra Bilbao til Barcelona. En forholdsvis lang rute, så man bør være i god form å ta fatt på denne fjellturen. På turen får du oppleve Montserrat-fjellet i nærheten av Barcelona. Velger man å bli med på en guidet tur, så tar denne turen ni dager. Mountain Travel Sobek er et firma som tilbyr slike guidede turer. Deres pakke koster 5000 dollar, så det er ikke snakk om småpenger.

Her er en oversikt over Mountain Travel Sobek sin rute i Pyreneene:

  • Dag 1: Ankomst Bilbao. Omvisning på Guggenheim-museet og transport til Pamplona.
  • Dag 2: Går til Torla og Ordesa nasjonalpark.
  • Dag 3: Innom Frankrike og Gavarnie.
  • Dag 4: Bestiger fjellet Monte Perdido, som ruver 3355 meter over havet. Verdensarvområde.
  • Dag 5: Monte Perdido.
  • Dag 6: Bestiger fjellet Pico Aneto som er 3404 meter over havet.
  • Dag 7: Ankommer Catalonia-delen av Pyreneene.
  • Dag 8: Bestiger fjellet Montserrat som har flere topper. Ganske spesielt fjell, som er verdt et besøk.
  • Dag 9: Tid for hjemreise fra Barcelona.

Det er verdt å legge merke til at man ikke går hele denne ruten, man blir transportert en del med bil mellom de ulike fjellene.

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *