Vil spansk turisme vokse ved å regulere privat utleie?

Det er en kjent sak at Spania er et land hvor turismen spiller en svært stor rolle, og for litt tid tilbake kom det fram at man ønsker å regulere privat utleie av bolig i Spania. Men vil spansk turisme vokse ved at man regulerer privat utleie av boliger?

Alle som leier ut bolig i Spania blir nødt til å registrere seg, og følge gjeldene lover og regler. Leier man ut i korte perioder vil man i de fleste tilfeller være unntatt for denne nye regelen. Leier du ut feriehuset til en nabo for en uke vil du ikke omfattes av de nye reglene, slik vi i Spaniareise.com har forstått det.

Gjennomgangen av spansk turistsektor ble lagt fram i forrige uke av Exceltur, en organisasjon for de største reiselivsselskapene i Spania. Denne pekte på at flere og flere som reiser på ferie til Spania bor i uregulerte boliger, og det er dette man ser på som en trussel mot for eksempel hoteller. I rapporten kommer det fram at det legges igjen mindre penger i Spania, og at turistene bor i uregulerte boliger skal visstnok være en av grunnene.

I rapporten fra Exceltur pekes det på at de som bor i uregulerte boliger legger igjen «bare» 67 euro per dag, mens turistene på hotell sprøyter inn 114 euro per dag i den spanske økonomien.

Oversikt over Calpe tatt fra klippen.
Private utleiere i Calpe og andre steder i Spania blir nødt til å registrere seg. 

Det er selvfølgelig noen som leier ut boligen sin ulovlig i Spania også, og dette er nok også et ledd for å sikre at det betales skatt. Kjøper man bolig i Spania, så vil man gjerne leie den ut når den ikke brukes for å kunne tjene litt penger på den også. Det hevdes at det kan bli mindre attraktivt å kjøpe bolig i Spania på grunn av denne nye lovreguleringen.

Om spansk turisme vil vinne eller tape på denne lovreguleringen er det ingen som vet, men det er nok både fordeler og ulemper ved å regulere utleie av private boliger.

Se også

Spanias Santander stenger flere hundre banker

Har du vært i Spania, så har du garantert lagt merke til en av Santanders …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *