Shopping i Las Palmas på Gran Canaria

Las Palmas er med sine nesten 700000 innbyggere ikke bare den største byen på Gran Canaria, den er også et av Spanias mest populære reisemål, spesielt på vinterstid, da beliggenheten utenfor Afrikas kyst byr på et særdeles behagelig klima hele året.

Hit ankommer millioner av turister hvert eneste år for å slappe av og hygge seg på en av de mange strendene som er der, og selvfølgelig gjør en slik befolkningsvekst også sitt til å stimulere det lokale næringslivet. Som igjen har bidratt til å gjøre byen til et skikkelig paradis for dem som liker å handle og mange kommer til Las Palmas rundt juletid nettopp på grunn av de mange tilbudene i den perioden. Eller i januar, da butikkene også her som de fleste andre steder har januarsalg.

Prisnivået i Las Palmas er forholdsvis rimelig, selv i forhold til de nærliggende turiststedene Playa del Ingles og Puerto Rico, men mye av årsaken til dette ligger nok i at også de lokale handler her. Dessuten er den kanariske momsen kun 7%, noe som burde bidra til mer enn en god handel.

Oversikt over Las Palmas. Foto: Matti Mattilla, Creative Common
Oversikt over Las Palmas.
Foto: Matti Mattilla, Creative Common

Det finnes en rekke mindre butikker og handlegater spredt ut over hele byen, og vil man gjøre det hele litt ekstra spennende skal man våge seg inn i de små smugene for å finne de butikkene de lokale handler i. Tar man ikke sjansen på dette, eller er bekymret for å bli lurt, kan man holde seg til byens hovedgate, Avenida Jose Mesa y Lopez hvor man også finner en rekke spesialforretninger av alle slag.

Klær, sko, vesker, tilbehør eller slips? Du finner det hele i Avenida Jose Mesa y Lopez, men skulle du mot formodning likevel ikke gjøre det, finnes det flere store kjøpesenter i byen. Blant annet La Muelle, som har over 60 forskjellige butikker under samme tak, sammen med over 20 restauranter, kafeer og barer, og en kino og en bowlingbane.

Et annet kjent kjøpesenter i Las Palmas er El Corte Ingles som er et skikkelig variert og spennende senter som inneholder blant annet bøker, klær, sko, musikk, elektronikk, mat og møbler(!) Dessuten er El Corte Ingles Spanias største kjedevarebutikk, så hvis ikke man finner det man leter etter der, er det neimen ikke sikkert det finnes.
Sjekk også ut gågaten Calle Triana, hvor alle de eksklusive butikkene ligger, eller en av sidegatene med de små hyggelige tapasbarene.

Går man lei av de ordinære butikkene kan man enten finne et marked, eller ta bussen ut til Mercado de Veguetta, et marked som bokstavelig talt er en fest i farger, lukt og smaker. Her finnes blomster, kjøtt, fisk og frukt så frisk at den er plukket bare noen timer før den ligger til salgs i bodene. Markedet er også et yndet sted å nyte en lunsj eller en kopp kaffe, da noen av Las Palmas billigste spisesteder ligger her.

Se også

10 filmer du ikke ante var filmet på Gran Canaria

Det er ingen tvil om at Gran Canaria er en vakker øy, og det er …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *