Costa del Sol er uten tvil et av de mest populære feriemålene i Spania, og den 12. desember 2014 landet besøkende nr 10 000 000 (10 million) på Malaga Airport. Turisme er svært viktig for Malaga-provinsen, og solhungrige briter, tyskere og nordmenn er med på å trekke opp økonomien i provinsen.

Blir spanjolene spurt om å beskrive den typiske turist som besøker Costa del Sol, så må man regne med å få en forklaring på en person i 60-årene, ofte en brite. Og besøkende nummer 10 million var ikke annet enn en et britisk ektepar i 60-årene. Annita George landet 12. desember i Malaga, og ble sammen med ektemannen tatt til side. De vant tre overnattinger på et luksuriøst spahotell. Det britiske ekteparet kom for første gang til Costa del Sol for 20 år siden, og har siden den gang kjøpt seg bolig i Marbella.

Costa del Sol har opplevd en rekord i 2014 i antallet besøkende turister. De 10 millioner utenlandske turistene som har besøkt Costa del Sol skal ha hjulpet økonomien i stor grad. Turistene skal ha hatt en direkte innvirkning på økonomien med så mye som 7000 millioner euro! Det er ikke bare ferierende som har gitt en økning for økonomien på Solkysten, men også boligmarkedet har fått en opptur. 4739 ferieboliger ble solgt til ikke-spanjoler, noe som er en økning på 45 % på samme tidspunkt i 2013.

Stadig flere nordmenn kjøper feriebolig i Spania, og Costa del Sol og Costa Blanca står høyt på nordmenns liste. Prisene har gått en del ned i Spania, men tradisjonelt har de populære feriestedene i Spania holdt seg relativt godt. Markedet for boliger i Costa del Sol og på Costa Blanca skiller seg ut fra andre steder i Spania. Disse stedene er mer populære, og opplevde ikke det enorme prisfallet som andre steder i det spanske land.

Fly Spania

En annen rekord som kan bli slått, er det totale antallet flypassasjerer som har benyttet seg av Malaga Airport. I enden av november hadde mer enn 13 millioner passasjerer benyttet seg av flyplassen i Malaga. Det blir ny rekord, og ingenting tilsier at veksten skal stoppe opp med det første.

Forfatter

Skriv en kommentar