Bajondillo stranden i Torremolinos

Bajondillo-stranden i Torremolinos er en vakker sandstrand i Torremolinos som er både ren og ryddig, og har av denne grunn fått utmerkelsen blått flagg. I umiddelbar nærhet av Bajondillo stranden har man alt man måtte trenge for en behagelig ferie i Torremolinos; Restauranter, kafeer, butikker og hoteller.

Les også vår ferieguide til Torremolinos med hotelltips, restauranttips med mer. 

Å ta en rolig spasertur langs Paseo Maritimo mens man tar noe å spise på en av de mange restaurantene er perfekt for rekreasjon og avslapning. Det er flust av muligheter på Bajondillo-stranden, og spesielt vannaktiviteter er det mye av. Vannscooter, pedalbåter og banan kan prøves ut om man ønsker det. Langs stranden er det en rekke churringitos (strandrestauranter) som man kan besøke når man vil ha et lite avbrekk fra solen og stranden.

Bajondillo ligger ved den vestlige delen av Torremolinos, rundt odden fra La Carihuela. Det er rikelig med solsenger til leie, men på sommeren kan det bli mye folk, spesielt på søndagene. Denne dagen pleier de lokale å ta med seg parasollene sine på stranda, og skal man finne en ledig plass bør man være tidlig ute på søndager.

Fra stranden Bajondillo har du utsikt til Sierra Nevada-fjellene. Dette er en fjellkjede i Andalucia, som inneholder det høyeste punktet på fastlandet i Spania. Med sine høye topper er det faktisk mulig å gå på ski så langt sør i Spania som Andalucia er. Dette er en unik opplevelse, men de færreste nordmenn reiser til Spania for å gå på ski, ettersom dette er tilgjengelig i Norge flere måneder i året.

Liker du å jogge er det perfekt å starte dagen med en joggetur langs Bajondillo-stranden fordi den er rolig og fortauet er ideelt å jogge på tidlig på dagen. Det er noen kafeer langs stranden man kan stoppe på underveis for en kopp kaffe eller annen drikke. Det er massevis av palmetrær, slik at man kan slappe av i skyggen når man går lei av solen.

Restaurant Poseidon kan anbefales hvis man vil ha en matbit etter noen timer på stranda. Grillede sardiner får man for bare noen euro, og annen fiskemat kan også anbefales på Restaurant Poseidon.

Noen hevder at Bajondillo-stranden er den beste som finnes på Costa del Sol, mens andre vil mene at det finnes bedre strender uten så mye folk. Bajondillo er uten tvil en vakker strand, men kan bli litt overbefolket til tider. Renheten på stranden settes stor pris på av turister, og dette er med på å trekke opp et allerede godt inntrykk.

Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.
Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *