Gran Canaria og Kanariøyene er det perfekte stedet i Spania hvis du planlegger å feire jul i syden. Selv om det er lite av snø på Gran Canaria, så får man en god julestemning blant alle nordmenn som ferierer og bor på øya. Det er mye som skjer i juletider på Gran Canaria, og spesielt i Puerto Rico. Julenissetur med Den Norske Klubben i Arguineguin foregår den 13. desember 2013 med Friluftsgudstjeneste.

Når det gjelder temperaturen på Gran Canaria i desember, så ligger denne mellom 19 og 26 grader på dagtid, noe som er perfekt for sol og bading. Temperaturen er som regel høyere lengst sør på øya, og Las Palmas har lavere temperatur enn for eksempel Puerto Rico. Selv om desember er en måned det kan komme litt nedbør, så er det ikke mange dagene det er snakk om hvis du oppholder deg sør på øya. Vil du oppleve en annerledes jul, med strandliv og sol, så kan vi definitivt anbefale juleferie på Gran Canaria.

Det er flere restauranter i Puerto Rico som har norsk julemat på menyen under julaften, og det er viktig å booke bord i god tid. Restaurantene fylles raskt opp på julaften, og mange booker bord lenge før. Dermed må du sørge får at du tar kontakt med restauranten du har lyst til å ferie julaften på så tidlig som mulig.

Her er noe av hva som skjer på Gran Canaria i desember:

13. desember: Fred Rocksteady Jazz Trió spiller i Las Palmas

13. desember er det duket for jazz, soul og ska i Las Palmas når Fred Rocksteady og hans band spiller.

15. desember: Julenissetur med Den Norske Klubben i Arguineguin

I samarbeid med Sjømannskirken arrangerer Den Norske Klubben i Arguineguin julenissetur til Norskeplassen. Vi har tidligere skrevet om å ta en gåtur til Norskeplassen, og det anbefaler vi flest mulig til å bli med på. Kirkekoret er også med på turen til Norskeplassen.

15. desember: Kanarisk folkefest i Santa Lucia de Tirajana 

Vil du oppleve ekte spansk tradisjon med god mat og drikke, samt musikk og dans er folkefesten i Santa Lucia de Tirajana sørøst på Gran Canaria å anbefale. Her er folk kledd i kanariske drakter, og lokale musikkgrupper sørger for god stemning. Festen foregår fra morgen til sent ut på natten.

24. desember: Julaften for den Norske Klubben i Arguineguin

Arrangementet starter klokken 17.00 og er kun for medlemmer av den Norske Klubben. Vil du delta på julaften for Den Norske Klubben, så er du nødt til å melde deg inn.

Ellers kan en juleferie på Gran Canaria tilby bading på Amadores-stranden om du befinner deg i nærheten av Puerto Rico og Amadores. Her er et nydelig bilde av Amadores-stranden:

Amadores stranden

 

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Puerto Rico synes jeg ikke noe om i det hele tatt. Men hver sin smak:)
    For min del foretrekker jeg Maspalomas og Playa del Ingles. Jeg har også fått sansen med å utforske veien videre fra Puerto de Mogan og videre nordvest på øya. Der er det ikke mange turister å se.

Skriv en kommentar