Kredittkort i Spania

Det blir stadig mer populært med kredittkort og mange anbefaler at man bruker denne betalingsmåten når man er på en feriereise. Selv om det anbefales å ta med kredittkort, så bør en alltid sørge for å ha kontanter med seg i tillegg. Lommetyveri er som i resten av verden også et tilfelle i Spania. Derfor bør du sørge for å ha med flere betalingsløsninger enn bare én. Mange tilbydere tilbyr nødkort dersom man blir frastjålet kortet.

For ikke så lenge siden bestemte spanske myndigheter for å sette ned gebyrene på kredittkort. Spania blir dermed ett av de første landene i EU som setter ned gebyret på en slik betalingsløsning. Det har vært kjent at gebyret har vært alt for høyt, og det er noe Jaime Garcia-Legaz i den spanske Regjeringen er helt enig i. Når det gjelder kredittkort fra spanske banker, så er det kjent at disse har vært dyre, og nordmenn i Spania har foretrukket norske kredittkort. Så lenge en betaler innen 40-50 dager litt avhengig av kort, så slipper man fordyrende gebyrer ved bruk av norske kredittkort i Spania.

Når det gjelder bruk av kredittkort i Spania, så godtar de fleste utesteder, butikker og hoteller denne betalingsløsningen. Det er likevel lurt å ha litt kontanter på seg om kortet skulle ble avvist. Man får ofte spørsmål om man ønsker å betale i euro eller norske kroner når man betaler med kort. Da er det viktig å presisere at man ønsker å betale i euro, for om man velger å betale i norske kroner er det selgeren selv som bestemmer kurs. Det er slettes ikke uvanlig at du ilegges en stor ekstrakostnad om du velger å betale i norske kroner, så dette er noe du må være obs på.

Når det gjelder hvilket kredittkort du velger, så kan det være lurt å velge et som inneholder reiseforsikring. Hvis du ikke har reiseforsikring fra før av, så er dette en god tilleggstjeneste som er gull verdt å ha når du er på reise. Skulle du bli syk på ferien, så får du dekket et beløp av kortutstederen til besøk hos lege/sykehus. Husk å ta vare på kvitteringen hvis kortutstederen krever dette.

Du kan lese mer om kredittkort på www.finansguide.com, hvor du får tips til å velge det kortet som passer deg.

Kredittkort

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *