Sommerferie i Spania er det mange nordmenn som velger, og månedene juli og august er de mest travleste for turister i sommermånedene i Spania. Med det solrike klimaet, og en begivenhetsrik kultur er Spania et feriemål du bør vurdere når du planlegger sommerferien din. Enten du velger å se Gaudi byggverkene i Barcelona eller slappe av på de fantastiske strendene på Tenerife er det mye å oppleve i Spania.

Spania kan by på det meste; Vakre strender, store shoppingmuligheter, kulturelle opplevelser, fjellturer, vannscooterkjøring og mye mer.  Skal du besøke fastlandet i Spania kan det være en god idé å leie en bil for å utforske mer av dette landet. Prisene for leiebil i Spania trenger ikke koste mer enn 70 til 150 norske kroner per dag, så sammenlignet med prisene her i Norge er det ikke ille.

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Gomera og Fuerteventura er alle en del av Kanariøyene, og er populære blant nordmenn. Spesielt Tenerife og Gran Canaria er elsket av det norske folk. Selv om Kanariøyene er mer populært om vinteren, er det ingenting i veien med å feriere her om sommeren også. Temperaturen er stabil hele året, rundt 25 grader. Vil du ha det varmere, så kan fastlandet i Spania være et bedre alternativ. Med temperaturer opp til 50 grader kan det bli svært varmt på fastlandet i Spania om sommeren, men for mange er dette behagelig. Sommerferie i Spania er absolutt å foretrekke for mange reiselystne nordmenn.

Vil du ha en sommerferie for å oppleve storbyer i Spania vil vi anbefale byene Madrid og Barcelona. I Barcelona kan man for eksempel ta en dukkert midt i byen, ettersom det er en strand i sentrum av Barcelona. Liker du strender med lite folk, er ikke stranden i Barcelona å anbefale ettersom denne pleier å være svært full om sommeren.

Sommerferie på Mallorca

Mallorca er et populært feriemål for nordmenn, svensker, tyskere og mange flere i sommermånedene. Å legge sommerferien til Mallorca vil kunne gi deg behagelige temperaturer med mye sol. Med et gjennomsnitt på 3 dager med nedbør i juni, så er det liten sannsynlighet for at du opplever dårlig vær om sommerferien din foregår i Mallorca.

Hvis du velger å reise til Mallorca vil vi anbefale å prøve ut noen av båtturene som tilbys. En båttur som virkelig kan anbefales er turen som går til Formentor Beach. Denne sightseeing-turen foregår på den nordlige delen av Mallorca, og går til Formentor Beach som er en av de mest populære og vakreste strendene du finner på Mallorca. Herfra kan du nyte utsikten til naboøya Menorca, og nyte dagen med en kald cerveza. Båten går fra byen Alcudia, og den går klokken 12.00, og er tilbake igjen på båthavnen klokken 16.00.

Les mer om Mallorca her.

Temperatur i Spania om sommeren

Spania har et behagelig klima, og det er ikke uvanlig at temperaturen ligger over 30 grader i Spania om sommeren. Så legger du sommerferien til Spania vil du oppleve gode temperaturer, og deilige badetemperaturer. Mange nordmenn ferierer i Alicante om sommeren, og temperaturene på Solkysten varierer fra 20-35 grader. Du trenger ikke å bekymre deg for regn om sommerferien foregår i Alicante. I for eksempel juni er det i gjennomsnitt 3 regndager. Nord i Spania er temperaturene ofte litt lavere enn lenger sør, og det kan ofte være 5 grader mindre lenger nord i Spania.

Sommerferie i Barcelona?

Har du lyst på en storbyferie, men vil likevel nyte strandlivet? Da er Barcelona byen for deg. Med en vakker strand mitt i sentrum av byen kjent for de mange Gaudi-byggverkene er det ingen problemer med å ta seg en dukkert her på sommeren. Med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader i juni, og 30 grader i august vil du kunne nyte mye sol. Den katalanske hovedstaden Barcelona er en av de mest populære storbyene i Europa, og det er ikke uten grunn. I Barcelona blir mange tusen års kultur gjenforent med nyere arkitektur, og du finner både eldre og nye praktfulle byggverk.

Her er et bilde av Sagrada Familia, et byggverk som er tegnet av Antoni Gaudi. Sagrada Familia er en basilika (katolsk kirke med spesiell byggestil), og er en av hovedattraksjonene i Barcelona.

Sagrada familia

Partyferie på Ibiza?

Ibiza er for mange kjent som en party-øy, og mange ungdommer reiser ned hit om sommeren for å feste. Hvis du skal på en partyferie du sent vil glemme, så er Ibiza et reisemål du absolutt bør ta en nærmere titt på. Ibiza er en øy som ligger bare 80 kilometer utenfor Valencia, og har blitt verdenskjent for sitt yrende natteliv. Det er mange nattklubber å besøke i Ibiza, og Privelege er en av disse. Mange store artister tar turen innom Privelege, som er den største nattklubben på øya. Alkoholprisene på øya er så lave at de fleste blir ganske så fulle utover kvelden.

Man trenger ikke å besøke Ibiza for å feste, selv om de fleste gjør nettopp dette. Det er fullt mulig å nyte solen, og slappe av på de vakre strendene. Selv om du ikke er ute etter å feste, så kan det være en del bråk på hotellene. Derfor kan det være lurt å bo på et hotell utenfor sentrum om du ikke er ute etter høy partyfaktor. Under her kan du se et bilde fra en strand på Ibiza, og du skjønner nok raskt at Ibiza har mer å by på enn bare alkohol og nattklubber.

Forfatter

Skriv en kommentar