Ferie i Spania

Ferie i Spania har økt noe voldsomt de siste tiårene. Spania var et av de landene nordmenn først begynte å reise til, og er den dag i dag et svært populært feriemål for norske familier og norske folk. Det er vanlig å reise på charterreiser til Spania, og det er heller ikke uvanlig at nordmenn kjøper seg leilighet der. Spania kan være et feriemål både for rekreasjon og opplevelser.

Om man skal feriere i Spania, så finnes det mange feriemål man kan dra til. Vi i Spaniareiser vil i denne artikkelen presentere populære turistplasser i Spania, og skrive litt om disse plassene.

Reise til Mallorca

Mallorca er et velkjent feriemål for nordmenn, og hvert år reiser mange tusen på tur til denne plassen. Det mange tenker når man hører om Mallorca er Magaluf, men det finnes så mye mer på denne øya. Mallorca tilbyr vakre dryppsteinsgrotter, vakre slott, katedraler og gode shoppingmuligheter. Det er bare noe av hva du kan forvente deg av denne øya.

Reise til Ibiza

Av mange er Ibiza kjent som festøya, og det kan til en viss grad stemme. Det er mye party på denne øya, men det er også andre ting å oppleve her. Ibiza er en øy i Middelhavet, og har omtrent 100. 000 innbyggere. Partyøya Ibiza er best for den festglade rundt juli/august. Om du ikke er så opptatt av festing, så kan alle andre måneder enn høysesongen om sommeren anbefales.

Ferie på Kanariøyene 

Gran Canaria er et av de mest populære feriemålene for nordmenn, og spesielt om vinteren. Gran Canaria tilbyr mange severdigheter bortsett fra den behagelige temperaturen, og de vakre strendene. Gode shoppingmuligheter i hovedstaden Las Palmas, er bare noe av hva du kan forvente deg.

Tenerife er et annet feriemål som er populært i Spania. Tenerife er som Gran Canaria også en del av Kanariøyene. Tidligere har vi i Spaniareise.com skrevet om festivaler og arrangement på Tenerife, og det er bare en liten del av hva denne øya kan by på. Å besøke Spanias største fjell, Teide, kan du gjøre på Tenerife. Det er både en vulkan og et fjell.

Det er også enda flere øyer som er en del av Kanariøyene, men disse to er de mest populære å besøke.

Solkysten av Spania/Costa del Sol

Costa del Sol eller solkysten av Spania, som den også kalles er den sørlige delen av Spania. Costa del Sol er svært urbanisert, så du kommer ikke til å slite med å komme deg fram. Noen plasser som er populære blant nordmenn på solkysten av Spania, er for eksempel Marbella, Alicante og Malaga. Vi i Spaniareise.com har tidligere skrevet en artikkel om hva man kan gjøre i Alicante. Her har vi foreslått 5 ting å gjøre i den vakre byen Alicante. Artikkelen kan du lese her: http://spaniareise.com/2011/12/13/5-ting-a-gjore-vakre-alicante/

Storbyferie i Spania

Om man skal på en storbyferie i Spania, så er Madrid og Barcelona to populære feriemål. Ferie i Spania er populært i disse to byene, og ikke bare blant nordmenn. I disse storbyene vil du møte folk fra hele verden, og oppleve alle slags kulturer. Malaga og Sevilla er også to relativt store byer i Spania, som kan være verdt å besøke. Malaga ligger på solkysten av Spania, og kan være det perfekte feriemålet om sommeren. Om du liker fotball, så kan en tur på Santiago Bernabeu være noe for deg når Real Madrid spiller mot Barcelona. Denne kampen kalles El Clasico og er videns kjent verden over.

Skal du på ferie i Spania i løpet av året? Legg gjerne igjen en kommentar om hvor du skal feriere i Spania, og spør gjerne spørsmål! Lykke til på reisen.

Det er ikke uvanlig med røff sjø i Spania, her fra Galicia.

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

2 kommentarer

  1. Om man skal på ferie i SPania, så bør en sjekke ut solkysten av Spania. Solkysten av Spania er helt klart best spør du meg!

  2. Vil på lik linje som Lise anbefale Costa del Sol eller solkysten av Spania. for en ferie i Spania vil jeg anbefale Alicante. Om vinteren egner Kanariøyene seg bedre. Min personlige favoritt om vinteren er Gran Canaria. For mange kan det kanskje bli litt for mange nordmenn, og litt harry, men uansett, så er det en svært vakker natur der. Den høyeste temperaturen finner man sør på øya, og jeg kan spesielt anbefale Puerto Rico. Denne lille landsbyen har en behagelig temperatur, samt en strand like ved sentrum. Om du er i Puerto Rico bør du også ta turen til Norskeplassen. Det er en fn gåtur på cirka 1 time, og for å komme dit går du oppover dalen i Puerto Rico. Ikke så vanskelig å finne fram.

    Tenerife er min andre favoritt, og på denne øya bør man besøke Puerto del La Cruz. behagelige badetemperaturer, og en nydelig strand kan denne byen skilte med. Bodde på Hotel Puerto de la Cruz, som virkelig kan anbefales.

    God reise til Spania!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *