Barcelona kan tilby serverdigheter som Gaudi Byggverkene

Gaudi Byggverkene er en av Barcelona sine turistattraksjoner som drar mange besøkende hvert eneste år. Du kan vandre rundt på dem og beundre de mange bygningene som Antoni Gaudi dekorerte med sin kreative arkitektur.

Gaudi Byggverkene er bygninger som er konstruert på en måte som gir dem et praktisk, men også kunstnerisk preg over seg. Med forskjellige varianter av skulpturer, lykter i smijern, kunst i blyglass og mosaikk er byggverkene en fryd å se på.

Piper og luftekanaler på byggene er formet som kunstneriske figurer noe som minner om at Gaudi var en kreativ sjel som hadde byen som sin lekeplass i forhold til arkitektur. Nord i Barcelona finner du også en skulpturpark som Gaudi laget, som er vel verdt å besøke. Mye på grunn av at det blir omtalt som et av hans beste og mest gjennomførte arbeid.

For å finne frem til alle byggene til Gaudi i Barcelona er det beste valget å komme seg på en turistbuss. De tar deg gjennom byen og har gjerne en guide som forteller deg litt mer om hva du ser. Er du derimot en som prøver å unngå turistpresset når du er på ferie finnes det også egne guider som du kan følge selv. Tar du turen innom turistkontoret kan du få en guide som heter The Modernism Route som vil ha kart og informasjon om hvor du finner Gaudis verk.

Vi anbefaler deg uansett å ta med kamera, for her er det mange inntrykk og kreative motivasjonsfrembringe kunstverk å beskue. Så ta deg god tid til å nyte inntrykkene.

Her er et bilde av byggverket Sagrada Famìlia som er et av Antoni Gaudi sine byggverk:

Se også

La Rambla – Handlegaten i Barcelona

La Rambla er navnet på handlegaten i Barcelona hvor man finner et folkeliv du neppe …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *