Reisende fra Norge, Island, Sveits Den Europeiske Union behøver ikke visum for å reise til Spania. På grunn av Schengen-samarbeidet trenger ikke Skandinaviere eller land som er medlem av EU å søke om visum før man reiser til Spania. Det som likevel er viktig å huske på er at du trenger et pass hvis du skal reise til Spania. Uansett hvor du skal reise i Spania er det et krav at du har med pass.

Hvis du skal reise til Spania er det viktig at du husker på passet, for det er bare et pass som fungerer som id-dokument. Det er viktig at du anskaffer deg et pass i god tid før du skal ut å reise. Hvis det er stor pågang hos Politiet for pass, så kan det ofte ta over 1 uke før du får passet. Det er i månedene april til august som er den travleste tiden når man skal søke om pass.

For at du skal få et norsk pass må du ha et norsk fødselsnummer. Det koster 450 kroner for å få et pass hvis du er over 16 år, og 270 kroner for barn under 16 år. Hvis du oppholder deg i utlandet, og skal søke om pass må du ta kontakt med utenriksstasjonen i det landet du oppholder deg i. Når du skal søke om passet er det viktig at du medbringer gyldig legitimasjon. Kredittkort, bankkort og førerkort er eksemplet på gyldig legitimasjon som kan medbringes.

Stranden Cala Mitjaneta på Menorca
Stranden Cala Mitjaneta på Menorca
Forfatter

1 Kommenter

  1. Pingback: Spaniareise - Side 2

Skriv en kommentar