Fakta om Gran Canaria

Gran Canaria ligger sørøst for Tenerife og vest for Fuerteventura. Naturen på Gran Canaria er preget av at det er en vulkanøy, for eksempel så finner man vulkanstrender rundt om på øya. Gran Canaria er på 1560 kvadratkilometer, med det høyeste punktet på 1949 meter over havet. Det er Pico de las Nieves som er det høyeste punktet eller fjellet på øya. Gran Canaria har et innbyggertall på cirka 840. 000, noe som tilsvarer cirka 40 prosent av innbyggertallet til alle Kanariøyene samlet. Etter innbyggertall er det bare Tenerife som er større.

Gran Canarias hovedstad, Las Palmas de Gran Canaria, ble grunnlagt den 24. juni i 1478 under navnet ”Real de las Palmas”. Navnet ble gitt av Juan Rejon, lederen av den Kastiljanske hæren som invaderte øya på den tiden. I 1542) da Christopher Columbus var på vei til Amerika skal han visstnok ha kommet innom Gran Canaria. På den tiden var øya den største av Kanariøyene, og regnet som hovedøya.

Hvis du skal på en feriereise til Las Palmas er det mange aktiviteter man kan gjøre. Man kan for eksempel dra på en sightseeing, for å oppleve kulturelle begivenheter og samtidig lære litt om historien til Las Palmas. Gran Canarias hovedstad er berømt for de gode shoppingmulighetene. Det du ikke finner på Las Palmas, finner du neppe noen annen plass på øya. For oss badeglade nordmenn byr Las Palmas på det skjønneste du kan tenke deg av strender.

Se også

10 filmer du ikke ante var filmet på Gran Canaria

Det er ingen tvil om at Gran Canaria er en vakker øy, og det er …