Spania har gjennom flere år markedsført seg med slagordet «Everything under the sun/Alt under solen». Og det er det også en grunn til. For å få råd til å reise til Spanias sol kan man f.eks.ta opp et forbrukslån, eller evt. bruke sparepenger, det blir billigere.

Spanias kystlinje er på mer enn 4000 kilometer og uansett når på året du reiser til Spania har du alltid muligheten for å finne sol, varme og flott strender med høyt servicenivå.

Mallorca & Ibiza
I Middelhavs øygruppe Balearerne ligger charterturismens mor Mallorca som fremdeles er blant de stedene i Spania som tiltrekker flest turister. Servicenivået her er helt topp. Gjennomsnittstemperaturen svinger fra ca. 10 grader i januar til ca. 35 grader i august. Ønsker man sol og varme skal man besøke Mallorca mellom mai og oktober. Ibiza ligger i samme øygruppe som Mallorca og har de samme gjennomsnittstemperaturene.

Spanias middelhavskyst
Spanias lange østkyst er fylt med legendariske strender og charterområder. I fleng nevnes fra nord Costa Brava, med det flott landskapet og innbydende strander, lengre mot sør Costa Dorada (Tarragona) og Costa Blanca (Alicante) og Costa Cálida. Jo lengre man kommer mot sør – jo tørrere blir det. I Barcelona mot nord er gjennomsnittstemperaturen i august omkring 24 grader. I Alicante nærmer temperaturen seg 26 grader i august. En større forskjell på disse stedene er den gjennomsnittlige temperaturen i vintermånedene. Kommer man til sørspania ligger den med sine ca. 12 grader hele 3 grader høyere enn nordspania. Langs Spanias sørlige middelhavskyst finner man berømte Costa Del Sol med Malaga som det mest kjente charterreisemålet. Lån en bil og kjør langs kysten for å oppleve det hele.

Nydelig bilde fra Lloret de Mar på Costa Brava.

Spanias atlanterhavskyst
Glemt av mange er Spanias atlanterhavskyst som strekker seg både nord og sør fra nabolandet Portugal. Sør for Portugal hersker sørspanias varme klima. Nord for Portugal langs Galicias kyst er klimaet hel annerledes – i den varme augustmåned er gjennomsnittstemperaturen her bare på knapp 19 grader.

Kanariøyene
Med sin plasserings vest for det afrikanske fastlandet er det de kanariske øyene som sikrer at Spania kan garantere sol og varme året rundt. Nesten uansett reisetidspunkt er man garantert sol og varme på en av øyene: El Hierro, La Palma, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote eller Fuerteventura. Januar måned på Gran Canaria er den kaldeste og likevel er gjennomsnittstemperaturen 17,3 grader.

Forfatter

Skriv en kommentar